ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύονται οι δράσεις «Διακονίας»

ενισχύονται-οι-δράσεις-διακονίας-550126

Νέος αποθηκευτικός χώρος για την εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αιτημάτων των απόρων

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης στον καινούργιο αποθηκευτικό χώρο που προστέθηκε στο πεδίο δράσης της «Διακονίας» που λειτουργεί με τη φροντίδα του «Εσταυρωμένου», εξυπηρετώντας περισσότερους από 1.400 άπορους συμπολίτες.

Ο χώρος που παραχωρήθηκε από το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στο Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος», μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο πρόεδρος του Συλλόγου π. Θεόδωρος Μπατάκας, θα συμβάλλει στη διεύρυνση μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας, που έχει ως αποδέκτες πολλά οικονομικά ασθενέστερα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών του κόσμου, παραχωρήθηκε στο Σύλλογο τμήμα του οικήματος που βρίσκεται στο Βόλο, επί της οδού Θουκυδίδου 10 (πρώην κηροπλαστείο), κοντά στο ΙΚΑ και το Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ οι εργασίες ανακαίνισης θα ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες.

Ηδη, έχουν προγραμματιστεί οι εργασίες για την ετοιμασία των δεμάτων και εθελοντές του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Διακονία» θα ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με την ταξινόμηση και συσκευασία όλων των αποθεμάτων σε είδη ιματισμού, υπόδησης κ.α.

Για τον λόγο αυτό, η «Διακονία» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Γεωργίου Καρτάλη, δεν θα εξυπηρετεί τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 3 Μαΐου.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας «όλη αυτή η εργασία για τη δημιουργία μιας ενιαίας αποθήκης του «Εσταυρωμένου» έχει ως σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, καθώς και των κοινωνικών υπηρεσιών που στηρίζονται στην πρόνοια της Τοπικής μας Εκκλησίας. Είναι αξιοθαύμαστο το πώς πορεύεται ο Σύλλογος, το πώς επεκτείνει τις δραστηριότητές του και πώς το ανοίγονται νέοι δρόμοι διακονίας και, μάλιστα, σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου