ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα αίματος από τους ξενοδόχους

τράπεζα-αίματος-από-τους-ξενοδόχους-550146

Οι επαγγελματίες της περιοχής μας προσεγγίζουν με ευαισθησία όσους έχουν ανάγκη

Κοινωνικές δράσεις αναπτύσσει η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας η οποία δημιούργησε τράπεζα αίματος για τα μέλη της, προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες και έκτακτα ζητήματα υγείας.

«Ηταν μια από τις πρώτες ιδέες που σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε ως Δ.Σ. της Ενωσης για τη συνδρομή των μελών μας, όταν και εφόσον υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο και την Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου. Hδη έχουν δημιουργηθεί τρεις κατά τόπους, στην Αργαλαστή, τον Αλμυρό και την Πορταριά» όπως αναφέρει η Ελένη Καραΐσκου, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Η προσπάθεια που έχει αναπτυχθεί στην Πορταριά, ειδικότερα, υλοποιείται σε συνεργασία με εθελοντική ομάδα που έχει αναπτύξει πολύ αξιόλογη κοινωνική δράση.

«Είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων, εθελοντών, οι οποίοι έχουν ζητήσει κάτι αντίστοιχο και γι’ αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε» επισημαίνει η κ. Καραΐσκου.

Η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου επισκέπτεται διάφορα σημεία της περιοχής μας σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των μελών της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, τα οποία φροντίζουν να ενημερώνουν προηγουμένως την τοπική κοινωνία για τη συγκεκριμένη δράση.

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. της ίδιας Ενωσης έχει δημιουργήσει με κάθε διακριτικότητα ταμείο αρωγής, με στόχο την προσφορά βοήθειας σε όποιον ξενοδόχο βρεθεί σε δυσχερή οικονομική θέση.

Παρά το γεγονός ότι μειώνονται τα έσοδα των επαγγελματιών, περισσεύει, εντούτοις, η κοινωνική ευαισθησία και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. «Επιβάλλεται σε δύσκολες εποχές, όπως η συγκεκριμένη που διανύουμε, να είμαστε σε εγρήγορση και να συνδράμουμε όσους έχουν ανάγκη» υπογραμμίζει η αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Οποιος επιθυμεί να γίνει αιμοδότης μπορεί να επισκεφθεί τη μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-13.00 και 17.30- 19.30. Επίσης, η κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας θα βρίσκεται στην πλατεία της Πορταριάς τη Δευτέρα 4 Μαΐου, 9:00-13:00.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου