ΤΟΠΙΚΑ

Κουρεύουν… τους τζίρους του κλάδου κομμωτών

κουρεύουν-τους-τζίρους-του-κλάδου-κο-540510

Αχρησιμοποίητα για πολλές ώρες μέσα στην εβδομάδα μένουν πλέον τα ψαλίδια και τα σεσουάρ των κομμωτών, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου, πέρα από τους πεσμένους τζίρους που έχουν λόγω κρίσης, υπόκεινται σε αθέμιτο ανταγωνισμό από τους «πλανόδιους» κομμωτές, όπως τους ονομάζουν, που έχουν προκαλέσει σήμερα τεράστια ζημιά στους νόμιμους επαγγελματίες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως εκτιμούν οι επαγγελματίες κομμωτές, η παράνομη εργασία στον κλάδο τους «αγγίζει» ακόμη και το 30% στη Μαγνησία, γεγονός, όπως αναφέρουν, έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις τους.

Πέρα από τη ζημιά που προκαλεί στον κλάδο η παράνομη εργασία, οι επαγγελματίες κομμωτές «κρούουν τον κώδωνα» για το θέμα της δημόσιας υγείας, καθώς όπως αναφέρουν, σε πολλές περιπτώσεις, άτομα μη καταρτισμένα, χωρίς άδεια και χωρίς εμπειρία προσφέρουν εργασία.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών «Η Αγία Τριάς» Κουρέων και Κομμωτών Νομού Μαγνησίας κ. Στέλιος Κλητσινάρης, καταγγέλλει ότι το ζήτημα της λειτουργίας αυτοσχέδιων, κατ’ οίκων κομμωτηρίων και των «πλανόδιων» κομμωτών έχει σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία των νόμιμων επιχειρήσεων.

«Τείνει πλέον να γίνει μάστιγα το φαινόμενο της παράνομης εργασίας. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της κρίσης, με αποτέλεσμα ολοένα να αυξάνονται οι «πλανόδιοι» κομμωτές και τα αυτοσχέδια κατ’ οίκων κομμωτήρια που λειτουργούν παράνομα με ανασφάλιστη εργασία. Καθημερινά δίνουμε ένα δύσκολο αγώνα για να διατηρήσουμε τα καταστήματά μας ανοικτά και να παράσχουμε ποιοτικές υπηρεσίες, με τους τζίρους να μειώνονται δραματικά και τις οικονομικές μας υποχρεώσεις να αυξάνονται. Μέσα σε όλα αυτά, επειδή συμμεριζόμαστε τις δυσκολίες του κόσμου, προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές σταθερές, αν όχι μειωμένες» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κλητσινάρης.

Επαγγελματίες του κλάδου τόνισαν ότι θα πρέπει να ληφθούν από την πολιτεία απαραίτητα μέτρα για την αποθάρρυνση των επίδοξων κομμωτών που δρουν εις βάρους του κλάδου, του κράτους και της δημόσιας υγείας.

Μείωση στις τιμές

Την ίδια στιγμή ο κ. Κλητσινάρης επισημαίνει ότι ο κόσμος δεν πρέπει να αποφεύγει τα κομμωτήρια, καθώς πλέον παρέχονται περισσότερες υπηρεσίες σε μειωμένες τιμές, ενώ δεν λείπουν οι προσφορές.

Κλειστά τα κομμωτήρια

στις 15 Δεκεμβρίου

Τέλος, ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών του Νομού Μαγνησίας ανακοινώνει ότι τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2013 θα παραμείνουν κλειστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου