ΤΟΠΙΚΑ

«Αγκαλιά» αλληλεγγύης στην οικογένεια

αγκαλιά-αλληλεγγύης-στην-οικογένε-540532

Μόνο με τα ρούχα, με τα οποία πετάχτηκαν μέσα στην παγωνιά έμειναν τα μέλη μιας οικογένειας, όταν προχθές το βράδυ το διώροφο σπίτι τους στην Αγία Κυριακή Ζαγοράς τυλίχθηκε στις φλόγες, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην καμινάδα. Ευτυχώς, κατάφεραν να εξέλθουν από το φλεγόμενο οίκημα σώοι και ασφαλείς, καθώς πίσω τους, τη στιγμή που έβγαιναν κατέρρεε η στέγη…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι, με ένα μωράκι μηνών στην αγκαλιά και οι μητέρες του ζευγαριού, που έμεναν στον κάτω όροφο βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη στην κυριολεξία στο δρόμο. Δεν είναι, όμως, μόνοι τους στον μεγάλο και δύσκολο αγώνα να ξαναδημιουργήσουν το σπιτικό τους. Γύρω τους από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα συμπαράστασης στην πενταμελή οικογένεια.

Ολοι οι κάτοικοι της Αγριάς, από το επόμενο κιόλας πρωινό της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς, άρχισαν να ρωτούν, να ενδιαφέρονται και να αναζητούν τρόπους στήριξης του νεαρού ζευγαριού και των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

Μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια τέθηκε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Μπαρούτας ενημέρωνε χθες ότι το ενδιαφέρον ήδη είναι μεγάλο στην περιοχή και προς το παρόν συγκεντρώνονται χρήματα χέρι με χέρι, από πολλούς που επιθυμούν να δώσουν μια ανάσα στην οικογένεια.

Γύρω από την ίδια προσπάθεια έχουν συντονιστεί και άλλοι φορείς στη Ζαγορά μαζί με τον δήμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών Ξένιος Ζευς, θα διενεργείται έρανος το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με άλλους φορείς και ομάδες της Ζαγοράς, προκειμένου να δοθεί άμεσα επαρκής οικονομική βοήθεια στους πυρόπληκτους.

«Ελπίζουμε στη συμμετοχή και βοήθεια όλων, ώστε να δοθεί στέγη στην οικογένεια το συντομότερο», αναφέρει ο Σύλλογος.

Τραπεζικός λογαριασμός

Τις «πληγές» που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που μέσα σε λίγα λεπτά κατάκαψε τους κόπους μίας ζωής μετρά η πενταμελής οικογένεια από τη Ζαγορά που έμεινε άστεγη από τη μία στιγμή στην άλλη.

Οι οικογένεια ευτυχώς προς το παρόν φιλοξενείται σε σπίτια συγγενών ενώ από την πρώτη στιγμή φίλοι και γνωστοί βρέθηκαν κοντά τους και εξέφρασαν την επιθυμία να συνδράμουν με κάθε τρόπο ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ξανασταθούν όρθιοι. Ηδη αρκετοί έχουν σπεύσει να βοηθήσουν ακόμη και από το υστέρημά τους στο λογαριασμό της οικογένειας 6099101481-628 ( Τρ. Πειραιώς), ώστε να ξανακάνουν μία νέα αρχή.

Δίπλα τους και ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου που μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε στην οικογένεια να παραχωρηθεί ένα από τα σπίτια κληροδοτήματα που έχουν παραχωρηθεί με δωρεά στο Δήμο ενώ επίσης θα υπάρξει και οικονομική συνδρομή.

Όλα έγιναν στάχτη

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από την καμινάδα του τζακιού, είχε ως αποτέλεσμα να μετατρέψει σε αποκαΐδια διώροφη κατοικία.

Εντρομοι πετάχτηκαν στο δρόμο και ενώ χιόνιζε, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, καλώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι φωνές τους, αλλά και οι πύρινες γλώσσες που άρχισαν να δυναμώνουν καταστρέφοντας τα νοικοικυριά τους, έβγαλαν στο δρόμο κάτοικοι του χωριού, που προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά-θεριό ρίχνοντας νερό με μηχανήματα, με τα οποία ποτίζουν.

Από το Βόλο, από όπου ξεκίνησαν τα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς ο Πυροσβεστικός Σταθμός που λειτουργούσε στο Μούρεσι έχει καταργηθεί, χρειάστηκε κοντά στη μία ώρα μέχρι την άφιξή τους στο σημείο της πυρκαγιάς, στην Αγία Κυριακή Ζαγοράς.

Οταν τρία πυροσβεστικά οχήματα αφίχθησαν, η καταστροφή ήταν σχεδόν ολοσχερής. Οικιακές συσκευές, έπιπλα, ρούχα είχαν μετατραπεί σε στάχτη και όλα είχαν σκεπαστεί από τη στέγη που κατέρρευσε. Οι ζημιές εκτιμάται ότι αγγίζουν τις 80.000 ευρώ, αλλά για την οικογένεια που έμεινε γιορτινές ημέρες άστεγη είναι ανυπολόγιστες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου