ΤΟΠΙΚΑ

Το κρύο… ζέστανε τα πρατήρια

το-κρύο-ζέστανε-τα-πρατήρια-567566

Η πτώση του υδράργυρου από την περασμένη εβδομάδα, αλλά και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, φαίνεται ότι ξεμπλόκαραν την αγορά πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως έχει διαμορφωθεί φέτος η κατάσταση, και με καθοριστικό ρόλο τη φετινή μείωση της τιμής από 1,35 ευρώ το λίτρο που ήταν πέρσι, την αντίστοιχη εποχή, στο 1, 25 ευρώ το λίτρο που έχει διαμορφωθεί σήμερα, σε πολλά πρατήρια της περιοχής, κάνει τις πωλήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 20%, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι πρατηριούχοι.

Βέβαια μπορεί να ξεκίνησαν οι πρώτες αγορές πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο οι ποσότητες είναι ιδιαίτερα μικρές, συγκεκριμένα κατά πλειοψηφία οι καταναλωτές προμηθεύονται από 300 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και 500 λίτρα, ενώ από εκεί και πάνω, ελάχιστες είναι οι παραγγελίες για μεγαλύτερες ποσότητες.

«Λόγω καιρού και λόγω τιμής φαίνεται ότι ξεμπλόκαρε η αγορά πετρελαίου θέρμανσης, η οποία ήταν «παγωμένη» το προηγούμενο διάστημα» επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Νομού Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης, εκτιμώντας ότι οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης τη δεδομένη στιγμή είναι 20% πάνω συγκριτικά με πέρυσι ίδια εποχή.

«Δειλά -δειλά ο κόσμος ξεκίνησε να προμηθεύεται πετρέλαιο θέρμανσης. Βέβαια η αγορά αναμένει το επόμενο δίμηνο για να κρίνει εάν πράγματι η ζήτηση θα είναι σταθερή και όχι προσωρινή, τότε θα δούμε εάν η ζήτηση έχει ανακάμψει πραγματικά. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι στιγμής οι καταναλωτές ξεκινούν από πολύ χαμηλή βάση, ωστόσο είναι θετικό ότι έχουμε παραγγελίες», σημειώνει ο κ. Βολιώτης.

Τέλος, ο ίδιος επισημαίνει, ότι στην αύξηση της ζήτησης έχει βοηθήσει και το γεγονός ότι μέσα στις επόμενες ημέρες όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν μια προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου