ΤΟΠΙΚΑ

Εργοδότης για κλάματα

εργοδότης-για-κλάματα-540597

Απλήρωτοι εργαζόμενοι για ολόκληρους μήνες και ανασφάλιστη απασχόληση, στο κυλικείο του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου

Πιέσεις και τελεσίγραφα ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, δέχονται όσοι τολμήσουν να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενη που διαμαρτυρήθηκε και απαίτησε τα χρήματά της βρέθηκε στο δρόμο και στη θέση της προσλήφθηκε συνταξιούχος που δουλεύει μάλιστα «μαύρα»!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα «σκηνικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας» που ακόμη και οι σκληρότεροι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν αποπειραθεί να υιοθετήσουν, γνωρίζοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι αμείλικτοι απέναντί τους.

Η «φάμπρικα» των απλήρωτων εργαζόμενων έχει δημιουργήσει ένα φέσι στο προσωπικό που απασχολείται στο κυλικείο -που έχει δημιουργήσει το σωματείο των εργαζομένων και λειτουργεί στο υπόγειο του Νοσοκομείου Βόλου- περίπου 18.000 ευρώ και πλέον, αφού τους οφείλονται επιδόματα και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα από το 2010 και μετά, καθώς και αρκετοί μισθοί από το 2010 μέχρι και σήμερα. Και όλα αυτά με «εργοδότη» το ίδιο το σωματείο των εργαζομένων, που κατά τα άλλα θα έπρεπε να διασφαλίζει πρωτίστως και κατά προτεραιότητα, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και να φροντίζει εάν μη τι άλλο να αμείβεται το προσωπικό στην ώρα του και να μην καταστρατηγούνται τα δικαιώματά του, για τα οποία τόσος θόρυβος γίνεται.

Αντιθέτως… στην περίπτωση του προσωπικού του κυλικείου του σωματείου, οι εργαζόμενοι δουλεύουν και όποτε τύχει πληρώνονται, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και οι οποίες καταγράφουν αρκετά από τα ποσά που οφείλονται στο προσωπικό. Οι πληροφορίες λένε ότι όποιος διαμαρτυρηθεί για τα δεδουλευμένα του, μπαίνει απευθείας στα μαύρα κατάστιχα του σωματείου και ιδιαίτερα ορισμένων «παραγόντων» του σωματείου που με τις ευλογίες υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών παραγόντων που έχουν αναφορά σε «κυβερνητικές δυνάμεις» «λύνουν και δένουν», απολύοντας αλλά και προσλαμβάνοντας ακόμη και συνταξιούχο στο κυλικείο, χωρίς ασφάλιση.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου κυλικείου δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη δημοσιότητα με αρνητικό μάλιστα τρόπο, καθώς μόλις πριν ένα χρόνο είχαν γίνει σοβαρές καταγγελίες από τον προηγούμενο διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Αρ. Ζαχαρόπουλο, που όμως πέρασαν μετά σε δεύτερη μοίρα, αφού κυριάρχησαν στο Νοσοκομείο οι γνωστές κόντρες και η γενικευμένη σύρραξη του πρώην διοικητή με όλους τους εμπλεκόμενους στο νοσηλευτικό ίδρυμα φορείς.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί μεγάλη εντύπωση αλλά και απίστευτη δυσφορία πλέον στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα τα «στόματα» των εργαζομένων να αρχίζουν να ανοίγουν και να αποκαλύπτουν διάφορα ζητήματα, είναι ότι για τη λειτουργία του κυλικείου του σωματείου, που επί της ουσίας απολογισμός δεν έχει γίνει ποτέ, ενώ επίσης φαίνεται ότι αποτελεί ένα «πλυντήριο εξυπηρέτησης ρουσφετιών», με προσλήψεις που εάν μη τι άλλο ελέγχονται όσον αφορά το καθεστώς υπό το οποίο γίνονται, αλλά και με ποια κριτήρια και ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ποιος έχει δικαίωμα και ανάγκη να εργαστεί και με ποιες προϋποθέσεις.

Πηγές πάντως χθες τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θα πρέπει αφενός να απασχολήσει τόσο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα στο Νομό Μαγνησίας, διότι εάν μη τι άλλο «σωματείο – εργοδότης» που δεν σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι ένα θέμα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να παραμένει θεατής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου