ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιάζουν οι δημιουργίες του Δημοτικού Ι.Ι.Ε.Κ.

εντυπωσιάζουν-οι-δημιουργίες-του-δημ-35560

Διδάσκοντες και σπουδαστές στην κορυφαία διοργάνωση Athens Xclusive Designers Week

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου στην Athens Xclusive Designers Week (AXDW), τη Διεθνή Εβδομάδα Μόδας στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, παρουσιάζοντας τις κολεξιόν σημαντικών σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσία 20.000 και πλέον επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της ενότητας των Νέων Σχεδιαστών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, η παρουσίαση των δημιουργιών σπουδαστών και αποφοίτων, των ειδικοτήτων Ενδύματος και Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου. Τα θετικά σχόλια προσκεκλημένων και συντελεστών της AXDW, χαροποίησαν την ομάδα του Δ.Ι.Ε.Κ. που όλο αυτό τον καιρό προετοιμάζονταν εντατικά, δημιουργώντας ρούχα και κοσμήματα εμπνευσμένα από τα αγγεία που βρέθηκαν στους χώρους των Αρχαίων οικισμών Διμηνίου και Σέσκλου και από τις χειροποίητες δημιουργίες μαμάδων και γιαγιάδων, επίσης με γεωμετρικά σχήματα, κάτω από το moto : Remind, Revive, Reuse.

Οι δημιουργίες των: Αγορά Δήμητρας, Ανδρέου Ανδριας, Ζησάκη Ιωάννας, Καλλιώρα Ελένης, Κέκου Κυριακής, Μαμουρίδου Έλεν, Μιχαηλίδου Αφροδίτης, Μπαρούτα Βιβής, Ντόμπρου Χρυσάνθης, Τερζόγλου Μελίνας και Χασάπη Ελευθερίας από το ένδυμα καθώς και των Αλεξίου Αθηνάς, Eryshova Elena, Μητρουλά Μαρίας, Μπαλντούμη Τζινέτας, Μούστου Απόστολου και Παράσχου Δέσποινας από το κόσμημα, συνοδεύτηκαν από την μουσική που επιμελήθηκε ο Γιάννης Βογιατζής, καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου και τα γραφικά που επιμελήθηκε ο Πάνος Ποδαρόπουλος, εκπαιδευτής του Δ.Ι.Ε.Κ.

Την επιμέλεια των κοσμημάτων είχε η Λέτα Αργυράκου, εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ, της κόμμωσης και του μακιγιάζ, η Δήμητρα Αγορά, εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ, του styling η Ελεν Μαμουρίδου, ενδυματολόγος, του καταλόγου ο Φίλιππος Καλογιάννης, εκπαιδευτής του Δ.Ι.Ε.Κ, ενώ την οργάνωση και συνολική επιμέλεια είχε η Ολγα Οικονόμου – Φουρκιώτη, εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ.

Κοντά σε όλη την προσπάθεια ήταν η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, τα μέλη του και η διεύθυνση της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Σημαντική ήταν η συνεισφορά των καταστημάτων υφασμάτων και υλικών του Βόλου- με τις καλύτερες τιμές που έκαναν στους σπουδαστές καθώς και του καταστήματος «Δέψις» που προσέφερε παπούτσια. Ευχάριστη έκπληξη για τους προσκεκλημένους αποτέλεσαν τα τσιπουράκια που προσφέρθηκαν από την οικογένεια Τοκαλή και δόθηκαν ως δωράκι.

Σεμινάρια – ελεύθερα εργαστήρια

Η διοίκηση της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ ενημερώνει, παράλληλα, ότι συνεχίζονται οι εγγραφές για τα Σεμινάρια – Ελεύθερα Εργαστήρια που ξεκινούν από την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου. Για τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν κύκλοι σεμιναρίων στις ειδικότητες Κοσμήματος, Χειροποίητο κόσμημα και μπιζού, Ενδύματος και Διακόσμησης, για άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα μαθήματα θα γίνονται στο κτίριο του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου (Ρ.Φεραίου 1 και Χείρωνος), για ένα τρίωρο την εβδομάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210 56446, στο site www.diek.gr., αλλά και στα γραφεία της σχολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου