ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση 18 σημείων για τον τουρισμό

πρόταση-18-σημείων-για-τον-τουρισμό-35591

Πρόταση 18 σημείων κατέθεσε προς την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου, η παράταξη «Δύναμη Βόλου» στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει για τη διαμόρφωση σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου.

«Η δύναμη της πόλης μας είναι το φυσικό κάλλος του Πηλίου και του Παγασητικού Κόλπου, που καθιστούν τον τόπο τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. Δεδομένου ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι ο Τουρισμός, ο Δήμος Βόλου οφείλει να διεκδικήσει ένα μεγάλο κομμάτι αυτού. Ο Βόλος πρέπει να αποκτήσει ένα ισχυρό Brand name τουριστικού προορισμού, βασισμένο στην ιστορία, τον πολιτισμό, και τις φυσικές του ομορφιές», τονίζει η παράταξη και προτείνει μεταξύ άλλων:

Αξιοποίηση του αγκυροβολίου των σκαφών αναψυχής κατά μήκους του λιμενοβραχίονα (Κορδόνι), Ενίσχυση της κρουαζιέρας με παρεμβάσεις κυκλοφοριακές αλλά και στην κατεύθυνση σύνδεσης της κρουαζιέρας με την τοπική οικονομία, ενεργοποίηση του θρυλικού «Μουντζούρη», ανάδειξη των αρχαίων μνημείων, ενίσχυση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου και του τοπικού σιδηροδρόμου, ήπια αξιοποίηση των παραλιών με ενοποίηση του θαλάσσιου μετώπου, επαναλειτουργία των κλασικών βενζινών, προσέλκυση υδροπλάνων.

Στις προτάσεις της «Δύναμης Βόλου» περιλαμβάνεται επίσης η καθιέρωση του θεσμού διοργάνωσης ειδικών Τοπικών Γιορτών με προϊόντα που παράγονται σε δημοτικές και τοπικές ενότητες, δημιουργία υποδομών θαλάσσιων σπορ και ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο γαστρονομικός και ο αγροτουριστικός. Τέλος, προτείνεται η αξιοποίηση των παλιών πέτρινων αποθηκών που ο Ο.Λ.Β. παραχώρησε στο Δήμο Βόλου και έχουν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου