ΤΟΠΙΚΑ

Θυμήθηκαν τα παλιά… σε παραλιακό τσιπουράδικο

θυμήθηκαν-τα-παλιά-σε-παραλιακό-τσιπ-36147

Την ετήσια συνάντησή τους πραγματοποίησαν χθες οι συνταξιούχοι καθηγητές του 1ου Λυκείου Βόλου

Νοσταλγικές μνήμες και ευχάριστες στιγμές διάνθισαν τη χθεσινή συνάντηση των συνταξιούχων καθηγητών του 1ου Λυκείου Βόλου, που πραγματοποιήθηκε στο τσιπουράδικο Παπαδής, στην παραλία του Βόλου. Οι συνδαιτυμόνες, οι οποίοι δίδαξαν στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου και μετέπειτα 1ο Λύκειο Βόλου, ύψωσαν τα ποτήρια τους και ευχήθηκαν μακροημέρευση στις συναντήσεις τους, που μετρούν ήδη δύο χρόνια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνταξιούχος φιλόλογος Γιάννης Καραθανάσης, πρόεδρος των συνταξιούχων καθηγητών του 1ου Λυκείου «κρατάω τις πιο ωραίες αναμνήσεις από το συγκεκριμένο σχολείο, και ως μαθητής αλλά και ως καθηγητής. Πέρασα μια ευχάριστη εκπαιδευτική περίοδο και εξακολουθώ να έχω ευχάριστες αναμνήσεις με τους συναδέλφους που συνυπηρετήσαμε». Ο ίδιος ανέτρεξε στις θρυλικές εποχές της βέσπας και του ποδηλάτου, μέσα προσφιλή για την μετακίνηση των καθηγητών σε παλαιότερες εποχές, και μοιράστηκε ευχάριστα απρόοπτα με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες.

Κάθε μέλος της μεγάλης, χαρούμενης συντροφιάς, ανέτρεξε σε αξέχαστες στιγμές, που βίωσε στην διάρκεια της εκπαιδευτικής του θητείας. Ο Κώστας Μαυρομμάτης, ειδικότερα, ο οποίος εργάστηκε στο συγκεκριμένο σχολείο ως μαθηματικός από το ’60 έως το ’95, ανέτρεξε με συγκίνηση στις αστρονομικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ανέπτυξε. «Ασχολήθηκα με την Αστρονομία και είχαμε ένα τηλεσκόπιο, το οποίο μας προμήθευσε ο μακαρίτης ο Ζήσης, μοναδικό όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Θυμάμαι, προσέθεσε ο ίδιος, ότι καλούσα τα παιδιά τα βράδια και κάναμε αστροπαρατηρήσεις. Αυτό κρατάω ιδιαίτερα» τόνισε.

Συνταξιούχοι καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου είναι οι: Βασίλειος Ράλλης, Κωνσταντίνος Αλεξογιάννης, Αντιπρόεδρος Α, Παναγιώτης Φιλοκώστας, Ζαχαρίας Αντύπας, Νίκος Τσίτας, Γιάννης Καραθανάσης, πρόεδρος, Σάββας Τζαμτζής, Αικατερίνη Περατζάκη, Κλεοπάτρα Καπάτου, Γιάννης Σκαμάγκης, Κώστας Δαμασιώτης, Κώστας Μαυρομμάτης, Αντιπρόεδρος Β, Φιλίτσα Κατσαρού, Κική Τσέλιγκα, Κώστας Κόκκινος, Ρούλα Παραπανίσιου, Χρήστος Ξενάκης, Δημήτρης Κουσμαλής, Ζήνων Κατσικαδάμος, Κώστας Αβραμίδης, Χρυσούλα Παπαθεοδώρου, Γιώργος Διακογιάννης, Δήμος Χατζηγαλανός, Γιώργος Αγγελάκης, Γιάννης Τσιτσιγιάννης, Νεφέλη Στυλιαρογιάννη, Απόστολος Παρίσης, Αλέξανδρος Κάλμπαρης, Χρήστος Φακής, Ευανθία Πέτρου, Μένια Συρούκη, Τζένη Κόκοτα, Γιώργος Πατελοδήμος και Πέτρος Νικολουδάκης, γραμματέας.

Οι περισσότεροι από τους παλιούς συναδέλφους παρευρέθηκαν στη χθεσινή συνεστίαση, μοιράστηκαν με πολύ χαρά κοινές αναμνήσεις και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου