ΤΟΠΙΚΑ

Στην αντεπίθεση οι εκλέκτορες της ΔΑΚΕ

στην-αντεπίθεση-οι-εκλέκτορες-της-δακ-176493

Εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στο Ν. Κιουτσούκη για τη διαγραφή των Δημ. Βασιλείου και Γ. Κοντοκλώτση

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκο Κι ουτσούκη εξαπολύουν οι 16 εκλέκτορες της ΔΑΚΕ στο ΕΚΒ με αφορμή τη διαγραφή του Γ.Γ. του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου και του αναπληρωτή ταμία Γιώργου Κοντοκλώτση.

Σε κοινή τους δήλωση εις απάντηση της ανακοίνωσης διαγραφής των δύο οι Δημ. Βασιλείου Γ. Κοντοκλώτσης, Λ. Ζαχαρίου, Δημ. Τσόγκας, Νικ. Αργυρίου, Λευτ. Χαλβατζής, Γ. Πιτσιώρης, Παν. Τσεργούλας, Δημ. Βαίτσης, Κων. Κόπανος, Νικ. Μπουρούς, Νικ. Βολιώτης, Σπ. Καλογεριάς, Χρ. Σπανομήτρος Ι. Γιαννακούλας και Πασχ. Αραμπατζής μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν «Σουλτάνο τον κ. Κιουτσούκη που εκλαμβάνει τη ΔΑΚΕ ως τσιφλίκι του και βγάζει φιρμάνια αξιώνοντας να χαθεί η αυτονομία της παράταξης στη Μαγνησία» και εκφράζουν συλλογικά την έντονη διαμαρτυρία τους για τη διαγραφή των δύο.

«Μέχρι τώρα η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα στη Μαγνησία -τονίζουν οι 16 εκλέκτορες- τουλάχιστον κουράστηκε να υπερασπίζεται τις δικές του αγωνιστικές επιλογές και να υφίσταται αυτή για λογαριασμό του, τη δριμεία κι απαξιωτική κριτική για τη δική του συνδιαχείριση μείζονων εργασιακών ζητημάτων σε επίπεδο ΓΣΕΕ. Σου συνιστούμε φιλικά, όπως εφεξής επιδοθείς καλύτερα στη βελτίωση του προφίλ της παράταξής μας σε κεντρικό πρώτα επίπεδο, πριν ξαναεπιλέξεις να σώσεις εκ του μακρόθεν την οργάνωσή μας στη Μαγνησία και δη υπερασπιζόμενος συνδικαλιστικούς πυλώνες της που μετέρχονται κάθε άλλο παρά καταστατικές και ηθικές αρχές της παράταξής μας για να τη διασπάσουν.

Η επανεκλογή του συναδέλφου μας Δημήτρη Βασιλείου στο νευραλγικό αξίωμα του Γ.Γ. του ΕΚΒ και του συναδέλφου Κοντοκλώτση στου αναπληρωτή ταμία, περιποιεί τιμή για την παράταξή μας έστω και εάν σου χαλάνε τη σούπα και δεν ευνοούν «τους αλλότριους ενδεχομένως, σχεδιασμούς σου».

Τι να κάνουμε συνάδελφε Νίκο; Αυτή ήταν η βούληση της πλειοψηφίας της ΔΑΚΕ έτσι όπως αυτή εκφράστηκε περιτράνως στο 20ο συνέδριο του ΕΚΒ και όχι η δική σου και των στασιαστών».

Τέλος καταλήγοντας επισημαίνουν προς τον κ. Κιουτσούκη: «Λυπούμαστε αλλά και χαιρόμαστε μαζί, που τα δικά σου κριτήρια για τη στήριξη ή μη εκπροσώπων της ΔΑΚΕ είναι και μόνο τα αντιπροσωπευτικά κουκιά που σου φέρνουν στην ΓΣΕΕ. Γιατί τα δικά μας κριτήρια για τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την παράταξή μας στη Μαγνησία δε είναι αριθμητικά και ποσοτικά αλλά αντιπροσωπευτικά της πραγματικής αξίας και της καθολικής αναγνώρισης των προσώπων ακόμη και από τους αντιπάλους και αυτά, ευτυχώς και όχι τα δικά σου, πρυτάνευσαν και για την επιλογή μας να υποστηρίξουμε τους συναδέλφους Βασιλείου και Κοντοκλώτση, και όχι τους ελλειμματικούς σε συντροφικές αξίες, σκιώδεις εκπροσώπους σου.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Ευχές εγκάρδια για καλά Χριστούγεννα που όπως θα γνωρίζεις και εσύ είναι η γιορτή της ταπεινοφροσύνης και όχι του ψεύτικων μεσσιών και των ιμιτασιόν Τριών Μάγων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου