ΤΟΠΙΚΑ

«Συνδικαλιστικό πραξικόπημα» σε βάρος του Δημ. Βασιλείου

συνδικαλιστικό-πραξικόπημα-σε-βάρ-187652

Καταγγέλλουν 16 εκλέκτορες της ΔΑΚΕ – Ανακοίνωση στήριξης στο Γ.Γ. ενόψει της συγκρότησης προεδρείου στο ΕΚΒ

«Συνδικαλιστικό πραξικόπημα» εις βάρος του Γ.Γ. του ΕΚΒ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Δημήτρη Βασιλείου από τρεις συνδικαλιστές της παράταξης, καταγγέλλουν δεκαέξι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που είναι και εκλέκτορες που συμμετείχαν και ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές για το ΕΚΒ.

Η «κίνηση» των τριών κατά του επικεφαλής της ΔΑΚΕ που επανεκλέχτηκε πρόεδρος της παράταξής του μόλις πριν από λίγες μέρες, έγινε με φόντο τη συγκρότηση προεδρείου στο Ε.Κ.Β. την ερχόμενη Παρασκευή, με τον Κων. Γεωργούλα -που σημειωτέον θήτευσε παλαιότερα στη θέση του Γ.Γ. αλλά παραιτήθηκε προκαλώντας τότε τριγμούς στη ΔΑΚΕ- να διατηρεί τη φιλοδοξία να είναι εκ νέου υποψήφιος στη γραμματεία του Κέντρου.

Σε κείμενο στήριξης του Δημ. Βασιλείου το οποίο υπογράφουν οι Γιώργος Κοντοκλώτσης, Λουκάς Ζαχαρίου, Δημήτρης Τσόγκας, Νικ. Αργυρίου, Λευτ. Χαλβατζής, Γ. Πιτσιώρης, Παν. Τσεργούλας, Δημ. Βαίτσης, Κων. Κόπανος, Νικ. Μπουρούς, Νικ. Βολιώτης, Σπ. Καλογεριάς, Χρ. Σπανομήτρος Ι. Γιαννακούλας και Πασχ. Αραμπατζής εκφράζεται η «ομόθυμη καταδίκη της «κίνησης» των τριών μελών της ΔΑΚΕ κ.κ. Κων Γεωργούλα, Θ. Γκλαβίνη και Βασ. Μπρόζου να προχωρήσουν σε πραξικοπηματική αμφισβήτηση της βούλησής μας ως εκλεκτόρων – αντιπροσώπων της ΔΑΚΕ στο 20ο συνέδριο του ΕΚΒ, να μας εκπροσωπήσει και πάλι ως πλειοψηφών μέλος της παράταξής μας στη διεκδίκηση της Γραμματείας του ΕΚΒ ή σε οποιαδήποτε άλλη διαβούλευση με τις άλλες παρατάξεις στο πλαίσιο προγραμματικών συμφωνιών ή συγκλίσεων στη Διοίκηση, ο συνάδελφος Δημήτρης Βασιλείου και κανένας άλλος, εκτός και εάν ο ίδιος ο συνάδελφος το επιθυμεί. Αυτή μας τη βούληση την εκφράσαμε ρητά και κατηγορηματικά αναδεικνύοντας το συνάδελφο Δημ. Βασιλείου πρώτο σε ψήφους και την επανεκφράζουμε και σήμερα με την ανάδειξή του σε πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα του Ν. Μαγνησίας».

«Θεωρούμε -καταλήγουν οι παραπάνωμη προσήκουσα στις καταστατικές αλλά και ηθικές αρχές της παράταξής μας τη σύμπηξη ανίερης συμμαχίας από τους τρεις, και τους καλούμε να παραιτηθούν «των φιλοδοξιών τους» προς χάριν της ενότητας της παράταξης αλλά και σε επίδειξη σεβασμού στη βούληση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων – εκλεκτόρων της ΔΑΚΕ, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε πεντακάθαρα στην κάλπη του 20ου συνεδρίου του ΕΚΒ». Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΑΚΕ εξέλεξε πρόεδρο το Δημ. Βασιλείου, αντιπρόεδρο το Γ. Κοντοκλώτση, Γραμματέα το Δ. Βαϊτση, Ταμία τον Ε. Χαλβατζή και υπεύθυνους οργανωτικού τους κ.κ. Τσόγκα και Ζαχαρίου, ενώ Υπ. Δημοσίων Σχέσεων είναι η κ. Μαρία Πλαϊνού

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου