ΤΟΠΙΚΑ

Συνδιάσκεψη για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο Πήλιο

συνδιάσκεψη-για-τις-εναλλακτικές-μορ-9735

Οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού στο Πήλιο, ήταν το θέμα συνδιάσκεψης-ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στις Μηλιές, με τη συμμετοχή της ΕΚΠΟΛ.

H συνδιάσκεψη έγινε σε συνεργασία του Δήμου Νοτίου Πηλίου με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο και τον Ιππικό Φυσιολατρικό Ομιλο Μηλεών, με τη σύμπραξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Χαλέβας τόνισε τη σημασία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού για την ανάπτυξη του Πηλίου, αλλά και τη συνεισφορά στην προσπάθεια αυτή του ECTN, μέλη του οποίου είναι η ΕΚΠΟΛ και ο δήμος Νοτίου Πηλίου.

Στο περιθώριο της συνδιάσκεψης, η ΕΚΠΟΛ σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο και τον ΙΦΟΜ, με τη σύμπραξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επεδίωξαν τη δημιουργία υπηρεσίας πιστοποίησης διαδρομών τριάθλου (ιππασία, ποδηλατοδρομία, τρέξιμο), η οποία θα αποτελέσει και το έναυσμα της πρώτης πιστοποιημένης διαδρομής πανελλαδικά. Στόχος της παρέμβασης είναι να δοθεί η δυνατότητα πιστοποίησης τόσο των οδηγών όσο και των διαδρομών, προκειμένου να υπάρξει εξασφάλιση ασφαλιστικής κάλυψης των συμμετεχόντων στα αθλήματα αυτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου