ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση τζίρου 80% στο πετρέλαιο θέρμανσης!

μείωση-τζίρου-80-στο-πετρέλαιο-θέρμανση-9711

Για τον χειρότερο χειμώνα όσον αφορά την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης κάνουν λόγο οι βενζινοπώλες του Βόλου, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για πτώση τζίρου στο 80%, τη στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό πρατηρίων στη Μαγνησία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, αφού έχουν λιγοστές παραγγελίες και τεράστια έξοδα.

Οπως αναφέρουν, οι επαγγελματίες του χώρου, φέτος δεν «άνοιξαν» τα καλοριφέρ σε πολλές πολυκατοικίες του Βόλου… καθώς οι ένοικοι επέλεγαν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας κ. Άγγελος Τσαβές υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τον ερχόμενο Οκτώβρη, πράγμα που όπως τονίζει θα ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά που φέτος δεν κατάφεραν να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβές επεσήμανε : «Φέτος για το πετρέλαιο θέρμανσης παρατηρήθηκε πτώση τζίρου 80%, σίγουρα τον κυριότερο ρόλο έπαιξε η δυσχερής οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, και στρέφεται σε εναλλακτικές μορφές. Επιπλέον, όλος ο κόσμος της περιοχής που αδυνατεί να βάλει πετρέλαιο στράφηκε στα ξύλα και στο πέλετ. Με αποτέλεσμα σήμερα να παρατηρούμε αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος αδίκως, αφού οι τιμές δεν έχουν παρουσιάσει μεγάλη αύξηση από τις περσινές τιμές. Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνονται από 1,30 με 1,34 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου