ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτομαγιά με Πίτσα Παπαδοπούλου

πρωτομαγιά-με-πίτσα-παπαδοπούλου-937387

Παραδοσιακό γλέντι με αρνιά στη σούβλα για 4.000 και πλέον δημότες που θα γίνουν και φέτος μια μεγάλη παρέα

Η σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια των μεγάλων επιτυχιών, Πίτσα Παπαδοπούλου, θα είναι η επίσημη προσκεκλημένη του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, στο παραδοσιακό γλέντι για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, που θα φιλοξενηθεί και φέτος στο πάρκο των Αλυκών. Η Πίτσα Παπαδοπούλου θα ερμηνεύσει αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, στη γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου για την Πρωτομαγιά.

Η προετοιμασία για την παραδοσιακή γιορτή έχει ήδη ξεκινήσει. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε συνολική δαπάνη 4.800 ευρώ για τη γιορτή της Πρωτομαγιάς, εκ των οποίων οι 3.000 ευρώ αφορούν σε αναλώσιμα και 1.800 ευρώ ως δαπάνες φιλοξενίας για τη διαμονή, διατροφή και μετακίνηση των συντελεστών της εκδήλωσης.

Το σκηνικό θα στηθεί και φέτος, στο πάρκο στην παραλία των Αλυκών, με το σήμα της έναρξης της γιορτής να δίνεται στις 12 το μεσημέρι. Σούβλες με αρνιά, άφθονο κρασί, τραγούδι και χορός θα σηματοδοτήσουν τη γιορτή για την Πρωτομαγιά, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος, μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Στη γιορτή, αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες. Στην παραλία των Αλυκών, από το πρωί θα στηθούν σούβλες και θα ανάψουν κάρβουνα για το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία, ενώ θα τοποθετηθούν τραπέζια και καρέκλες, προκειμένου όλη η πόλη να γίνει μία μεγάλη παρέα για να γιορτάσει.

Πολλά από τα ψητά θα έρθουν έτοιμα στον χώρο της εκδήλωσης και θα σερβιριστούν στους δημότες. Θα προσφερθούν ψητό, σαλάτα, κρασί, αναψυκτικά και οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την Πίτσα Παπαδοπούλου που θα αναλάβει το μουσικοχορευτικό σκέλος της εκδήλωσης για περίπου δυο ώρες.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και εντάσσεται στο πλαίσιο του δράσεων κοινωνικού και ψυχαγωγικού- πολιτιστικού χαρακτήρα για πολίτες αλλά και για επισκέπτες της περιοχής.

Στην ομαλή προσέλευση των επισκεπτών αναμένεται να συμβάλλει και η Δημοτική Αστυνομία Βόλου από κοινού με την Τροχαία. Θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, με στόχο να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των δημοτών και επισκεπτών που θα μετακινηθούν στην περιοχή για να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου