ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφώνονται οι λαμπρές εκδηλώσεις

κορυφώνονται-οι-λαμπρές-εκδηλώσεις-927257

Κατάθεση στεφάνων σήμερα το μεσημέρι από μαθητές και συλλόγους στο Μνημείο Ηρώων – Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας η κεντρική εκδήλωση

Περίπου 3.000 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων αλλά και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων θα τιμήσουν την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της πόλης και θα ξεκινήσει στις 12 αύριο Σάββατο.

Ανήμερα της εθνικής επετείου, πριν την παρέλαση, στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες και στους δρόμους της πόλης θα περιέλθει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου που θα παιανίσει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

Επίσης, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, η έπαρση της σημαίας θα γίνει στις 8 το πρωί και στις 11 το πρωί θα γίνει η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στις 11:30 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Σήμερα η κατάθεση στεφάνων

Σήμερα Παρασκευή, θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές των σχολείων, Πρόσκοπους, Οδηγούς, φορείς και σύλλογους. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να προλάβουν τα σχολεία να ολοκληρώσουν τις γιορτές τους στους χώρους τους.

Στις 9 το πρωί, θα προηγηθεί η κεντρική επετειακή εκδήλωση για το 1821 από το 7ο Γυμνάσιο Βόλου, το οποίο ανέλαβε τη διοργάνωση για λογαριασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η κεντρική επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και θα την παρακολουθήσουν εκπρόσωποι φορέων και του πολιτικού κόσμου της πόλης.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 μαθητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το χρονικό των γεγονότων, αα απαγγείλουν ποιήματα και θα αποδώσουν τραγούδια με τη χορωδία. Η γιορτή θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Το πρώτο και μεγαλύτερο θα αφορά το χρονικό της Επανάστασης του ’21 και το δεύτερο θα εστιάζει στον κομβικό ρόλο που διαδραμάτισε το Πήλιο για την επιτυχία της Επανάστασης και την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Επετειακή εκδήλωση της Ι.Μ.Δ.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με την ευκαιρία της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση, αφιερωμένη στους αγωνιστές της Εθνεγερσίας του 1821.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου, στις 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων και πεζών κειμένων, παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από παιδιά και νεανικά χορευτικά σύνολα, ενώ θα συμμετάσχει και ο Χορός Ψαλτριών «Αι Άδουσαι», υπό τη διεύθυνση της Σέβης Μαζέρα.

Με μεγαλοπρέπεια η γιορτή

του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με κατάνυξη, την ίδια ώρα, θα τιμηθεί και φέτος η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Ναό της Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, σήμερα παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστούν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου.

Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Ευαγγελισμού στους δρόμους γύρω από τον ναό, ενώ στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Αύριο Σάββατο, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος, ενώ στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζουν επίσης οι ιεροί ναοί: Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλμυρού, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γερακαρίου Αγιάς και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ανω Γατζέας, όπου επίσης προγραμματίζονται διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου