ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες απόλυτης ντροπής στο Π.Θ.

εικόνες-απόλυτης-ντροπής-στο-π-θ-927240

Συνθήματα και μουντζούρες… καλωσορίζουν φοιτητές και ακαδημαϊκούς προς τις αίθουσες

Σε… καμβά πάνω στον οποίο δεν εκφράζουν καλλιτεχνικές ανησυχίες, αλλά ξεσπούν με μουντζούρες και συνθήματα, που προσβάλλουν την εικόνα ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος, έχουν μετατραπεί οι τοίχοι στο κλιμακοστάσιο του κεντρικού κτιρίου Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο, αριστερά, στην πλευρά πάνω από το κλειστό, για ανακαίνιση, αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» και ακολουθώντας την σκάλα για να ανέβει κανείς στους ορόφους του κτιρίου, η εικόνα είναι σοκαριστική.

Μηνύματα για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, δίπλα από άλλα για τον Βασίλη Μάγγο αλλά και μηνύματα έκφρασης αλληλεγγύης στις καταλήψεις αντικρίζει κανείς καθ’ οδόν προς τον ημιόροφο

Τοίχοι, ακόμη και μάρμαρα στις σκάλες, γραμμένα από πάνω έως κάτω, στην πλειοψηφία τους με μαύρο σπρέι. Σκέψεις που φέρουν συγκεκριμένη υπογραφή, συνθήματα για γεγονότα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και όχι μόνο αποτυπώνονται σε κάθε σπιθαμή των τοίχων για όποιον ακολουθεί μέσω κλιμακοστασίου διαδρομή προς τις αίθουσες διδασκαλίας και το αμφιθέατρο «Δ. Σαράτση» στον τρίτο όροφο του κτιρίου.

Το εσωτερικό του Παπαστράτος έχει μετατραπεί σε χώρο… έκφρασης για μερίδα ατόμων που φαίνεται να μην δείχνουν κανέναν σεβασμό στο κτίριο που φιλοξενεί εκατοντάδες φοιτητές, ακαδημαϊκούς αλλά και εργαζόμενους του ιδρύματος, ακόμη και επισκέπτες του χώρου με αφορμή εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτσης».

Τα συνθήματα ξεκινούν δίπλα από τον χώρο του ασανσέρ και συνεχίζονται.

Μηνύματα για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, δίπλα από άλλα για τον Βασίλη Μάγγο αλλά και μηνύματα έκφρασης αλληλεγγύης στις καταλήψεις αντικρίζει κανείς καθ’ οδόν προς τον ημιόροφο.

Ονόματα ποδοσφαιρικών ομάδων γραμμένα ακόμη και στα μάρμαρα της σκάλας

Ονόματα ποδοσφαιρικών ομάδων γραμμένα ακόμη και στα μάρμαρα της σκάλας, αντιαισθητικές μουντζούρες και υβριστικά συνθήματα, σε τοίχους και εγκαταλελειμμένα έπιπλα, είναι μερικές από τις εικόνες που καθημερινά αντικρίζει η πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και επισκέπτες.

Σε αντίθεση με το κτίριο Παπαστράτου, τα κτίρια Ματσάγγου όπου στεγάζεται το τμήμα Οικονομικών Επιστημών αλλά και το νέο κτίριο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τα οποία οι φοιτητές φαίνεται να προσέχουν ως κόρη οφθαλμού και να φροντίζουν για την καθαρή εικόνα τους.

Αντιαισθητικές μουντζούρες και υβριστικά συνθήματα, σε τοίχους και εγκαταλελειμμένα έπιπλα

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου