ΤΟΠΙΚΑ

Κούλουμα μετά από τρία χρόνια

κούλουμα-μετά-από-τρία-χρόνια-914168

Το παραδοσιακό σαρακοστιανό γλέντι επιστρέφει στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου… καιρού επιτρέποντος

Κούλουμα μετά από τρία χρόνια ετοιμάζεται να γιορτάσει φέτος ο Δήμος Βόλου, με το παραδοσιακό σαρακοστιανό τραπέζι και γλέντι να επιστρέφει, καιρού επιτρέποντος, στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ηταν το 2020 όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, όταν αναβλήθηκε το εξαήμερο εορταστικό πρόγραμμα για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα με special guests τον Γιώργο Γερολυμάτο και την Κωνσταντίνα και οι γιορτές έμειναν… βουβές. Εκτοτε εκδηλώσεις δεν προγραμματίστηκαν, καθώς εξακολουθούσαν να ισχύουν απαγορεύσεις.

Φέτος, καιρού επιτρέποντος, το γλέντι για την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, θα γίνει. Ηδη στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προεγκρίθηκαν οι δαπάνες για την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων 4.510 ευρώ για ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων και τέντας, 1.400 ευρώ για λαγάνες, 500 ευρώ για εμφιαλωμένο νερό και 2.600 ευρώ για τρόφιμα και αναλώσιμα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα στηθεί μπουφές στην παραλία κατά μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου με σαρακοστιανά εδέσματα και στον χώρο του πάρκου θα στηθούν τα τραπεζοκαθίσματα. Στο… μεγάλο τραπέζι θα είναι καλεσμένοι όλοι οι δημότες, οι οποίοι θα διασκεδάσουν σε παραδοσιακούς ρυθμούς. Τοπικά συγκροτήματα αναμένεται να πλαισιώσουν μουσικά την εκδήλωση, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη να διατεθούν συνολικά 2.500 μερίδες φαγητού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα θα είναι το πρώτο σαρακοστιανό γλέντι μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Άλλες εκδηλώσεις δεν προγραμματίζονται από τον Δήμο Βόλου. Παραμονή της Κυριακής της Αποκριάς, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ιδιώτης που ήρθε σε επαφή με τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, θα διοργανώσει υπαίθριο αποκριάτικο πάρτι στο κέντρο της πόλης. Στη συμβολή των οδών Ερμού και Κουμουνδούρου, θα υπάρχει μουσική και χορός στο πνεύμα των Απόκρεω αλλά και ξυλοπόδαροι και happenings.

Από τον Δήμο, αποκριάτικες πινελιές θα μπουν στο κέντρο της πόλης. Μάσκες θα κρεμαστούν πάνω από τη Δημητριάδος, αποκριάτικες φιγούρες σε φωτιστικά της Ιάσονος, ενώ κλόουν θα στολίζουν την παραλία της πόλης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου