ΤΟΠΙΚΑ

«Σκαρφαλώνει» και πάλι η τιμή της βενζίνης – Κατευθύνεται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο

σκαρφαλώνει-και-πάλι-η-τιμή-της-βενζ-932078

Από σήμερα κιόλας θα φανούν οι πρώτες αυξήσεις στα καύσιμα, λένε οι πρατηριούχοι

Ανηφορικό και πάλι δρόμο παίρνει από τις επόμενες ημέρες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη Μαγνησία. Μετά από ένα διάστημα ομαλοποίησης της κατάστασης, όπου επικρατούσαν σταθερές τιμές στην αγορά των καυσίμων, έρχονται και πάλι ανατιμήσεις που ενδέχεται να φτάσουν τη βενζίνη μέχρι και τα 2 ευρώ το λίτρο.

Η ανακοίνωση των χωρών του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών) ότι θα μειώσουν την παραγωγή κατά 1,16 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως έβαλε φωτιά στις τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου από σήμερα κιόλας θα φανούν οι πρώτες αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και το Πάσχα η τιμή να εκτοξευθεί στα 2 ευρώ, αν όχι παραπάνω.

«Η μέση τιμή της αμόλυβδης σήμερα είναι γύρω στα 1,92 ευρώ/ λίτρο και ίσως μέχρι το Πάσχα να φτάσει τα 2 ευρώ. Εμείς για ακόμη μία φορά ζητούμε να ληφθούν μέτρα. Είμαστε αντιμέτωποι με την αύξηση των τιμών και τη γενικότερη ακρίβεια που επικρατεί στην αγορά. Ανά δύο, περίπου, ημέρες προμηθευόμαστε καύσιμα και δεν ξέρουμε σε τι τιμές θα αγοράσουμε. Από την πλευρά μας πουλάμε, ανάλογα με το τι αγοράζουμε», αναφέρει η κ. Κοντοχρήστου.

Μόλις λίγες ημέρες πριν την απόδραση των εκδρομέων του Πάσχα η κινητικότητα στα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι χαμηλή.

Η κ. Κοντοχρήστου αναφέρθηκε, ακόμη, στην περίπτωση των νησιών της Μαγνησίας, όπου η τιμή της αμόλυβδης ετοιμάζεται να ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ/λίτρο.

«Ανέκαθεν η τιμή στα νησιά ήταν υψηλότερη κατά 15 λεπτά. Τώρα, με την αύξηση της τιμής της αμόλυβδης, στα νησιά θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 2,20 ευρώ/ λίτρο», εκτιμά η κ. Κοντοχρήστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου