ΤΟΠΙΚΑ

«Ικανοποιημένοι από Αποστολάκη», αλλά

ικανοποιημένοι-από-αποστολάκη-αλλ-927311

«Βλέπουν» άλλον επικεφαλής για τον Δήμο Βόλου, καταγγέλλουν ΝΔ και απαντούν στον Γ. Αντωνιάδη

Στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θεωρούν ότι η αντιπολίτευση που άσκησε στον δήμο Βόλου, ως μείζονα αντιπολίτευση, η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» είναι πετυχημένη και πως ο Ιάσονας Αποστολάκης με τους δημοτικούς συμβούλους «στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων».

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς ότι «βλέπουν» ως ιδανικότερο να ηγηθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές άλλον υποψήφιο και προς την κατεύθυνση αυτή απευθύνουν κάλεσμα σε όλες τις αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις, να συγκροτήσουν ένα κοινό ψηφοδέλτιο απέναντι στη δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου.

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε σχετική ανακοίνωση «απαντά» επίσης στις απόψεις που δημόσια εξέφρασε το μέλος του κόμματος Γιάννης Αντωνιάδης σε άρθρο του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όπου έθιγε «τα κακώς κείμενα» του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται η παράταξη Αποστολάκη και εμμέσως πλην σαφώς «αποδοκιμάζει» πολιτικά το μέλος της.

Την περασμένη Δευτέρα η ΝΕ κάλεσε τον κ. Αντωνιάδη να δώσει εξηγήσεις για τις απόψεις που δημοσιοποίησε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Έγινε ολόκληρη συζήτηση ένθεν κακείθεν, διευκρινίστηκαν ζητήματα για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες και αυτό που τονίστηκε είναι ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.

Η χθεσινή, ωστόσο, ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος, με τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει τις απόψεις Αντωνιάδη δίχως να τον κατονομάζει.

Τέλος, επιτίθεται στην κυβέρνηση και τη ΝΔ κάνοντας λόγο για «θλιβερή ταύτιση της κυβέρνησης, αλλά και της πλειοψηφίας της τοπικής ΝΔ, με το καθεστώς που έχει εγκατασταθεί εδώ και οκτώ χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Βόλου».

Η ανακοίνωση

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επισημαίνονται τα εξής:

«Ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και με αυτονόητο τον σεβασμό στην αυτονομία των αυτοδιοικητικών κινήσεων, προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η νίκη των αριστερών, δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων έναντι της σημερινής κυριαρχίας της δεξιάς συντηρητικής παράταξης. Ειδικά στον Βόλο η τοπική πραγματικότητα συνεχίζει να καθορίζεται από την θλιβερή ταύτιση της κυβέρνησης, αλλά και της πλειοψηφίας της τοπικής ΝΔ, με το καθεστώς που έχει εγκατασταθεί εδώ και οκτώ χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Βόλου.

Θεωρούμε ότι η δημοτική κίνηση που στηρίξαμε στον Βόλο ανταποκρίθηκε θετικά στο δύσκολο έργο της και αναδείχθηκε ως ουσιαστική και καθοριστική αντιπολίτευση στη σημερινή δημοτική αρχή. Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο όπου η δημοκρατία, η διαφάνεια, ο διάλογος, ο πολιτικός λόγος, η αξιοπρέπεια και η ηθική υποβαθμίζονταν από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» και ο επικεφαλής της Ιάσων Αποστολάκης έδωσαν τη μάχη για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας με στόχο το συμφέρον των συμπολιτών μας και της πόλης μας, όχι μόνο καταγγέλλοντας την απαράδεκτη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και καταθέτοντας σειρά προγραμματικών προτάσεων.

Με αυτό το σκεπτικό η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας θεωρεί εκτός πραγματικότητας κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και μηδενισμού της παρουσίας και του έργου της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Βόλο» ως αντιπολίτευσης απέναντι στο σημερινό καθεστώς. Επιπλέον, αποδοκιμάζει και απορρίπτει κάθε προσπάθεια ωραιοποίησης των έργων και ημερών της σημερινής αρχής μια και βρίσκονται στον αντίποδα του πυρήνα των συλλογικών μας θέσεων, αλλά και της πρόσφατης και παλιότερης ιστορίας του χώρου μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, είναι απόλυτα απομονωμένες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαγνησίας και η πολιτική αποδοκιμασία τους αποτελεί ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής μας Επιτροπής.

Βασικό καθήκον των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αλλά και όλων των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων στον Βόλο αποτελεί η συγκρότηση μιας ευρύτερης παράταξης στον Δήμο Βόλου, με προοδευτικό αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, που θα ανατρέψει το αντιδημοκρατικό και τοξικό πλαίσιο λειτουργίας της τωρινής δημοτικής αρχής και θα βοηθήσει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου