ΤΟΠΙΚΑ

Κλέβουν βενζίνη από σταθμευμένα οχήματα

κλέβουν-βενζίνη-από-σταθμευμένα-οχήμ-918794

Αγνωστος ή άγνωστοι αδειάζουν… ντεπόζιτα σε πάρκινγκ πολυκατοικιών

Διαστάσεις μάστιγας τείνει να λάβει τις τελευταίες ημέρες δράση αγνώστου ή αγνώστων που αδειάζουν… ντεπόζιτα από οχήματα που είναι σταθμευμένα σε πάρκινγκ πολυκατοικιών στον Βόλο. Ο δράστης ή οι δράστες επιλέγουν βραδινές ώρες για να κλέψουν βενζίνη κυρίως από δίκυκλα και στη συνέχεια τρέπονται σε φυγή.

Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται «κρυφές» γωνίες σε χώρους στάθμευσης κυρίως σε πυλωτές πολυκατοικιών και δρουν ανεξέλεγκτα. Ανοίγουν ντεπόζιτα και αφαιρούν τη βενζίνη και απομακρύνονται χωρίς κανείς να αντιληφθεί τη δράση τους.

Τα περιστατικά άρχισαν να γίνονται αντιληπτά όταν κάτοχοι κυρίως δικύκλων, ξέμεναν από βενζίνη, ενώ μόλις την προηγούμενη ημέρα, μπορεί να είχαν «φουλάρει» τα ντεπόζιτα. Τα περιστατικά δε, φαίνεται να είναι επαναλαμβανόμενα.

Δημότης Βόλου περιγράφει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης περιστατικό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του, όταν επέστρεφε με τον γιο του στο σπίτι τους.

«Επιστρέφοντας με τον γιο μου στο σπίτι μου, κατά τις 10:20, αντιλαμβανόμαστε στο απέναντι τριώροφο, κάποιον να βρίσκεται στο πάρκινγκ δίπλα σε ένα δίκυκλο που είναι παρκαρισμένο εκεί.

Άγνωστη φάτσα. Μας βλέπει, κάνει κίνηση προς το δίκυκλο, σκύβει παίρνει κάτι και ξεκινά να φύγει βιαστικά προς Ρ. Φεραίου και δεξιά προς Μεταμορφώσεως…

Τον ακολουθούμε και περνώντας έξω από το πάρκινγκ που είναι το δίκυκλο βλέπουμε να έχει γεμίσει ο τόπος βενζίνη!

Με το που κατάλαβα τι συμβαίνει, με διαφορά δευτερόλεπτων, βγαίνω στην γωνία από πίσω του αλλά…. άφαντος! Λες και τον κατάπιε η γη! Θυμάμαι τα χαρακτηριστικά του, το μπουφάν ιδιαίτερα που φορούσε. Ο τύπος, είναι αδύνατος, σχετικά ψηλός (1,75- 1,80), με φαλάκρα και Κοντά μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού χαμηλά», περιγράφει το σκηνικό.

Ο ίδιος φρόντισε να ενημερώσει τους ενοίκους της τριώροφης οικοδομής, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν ξαναπέσει θύματα. «Πάλι έκλεψαν βενζίνη;» φέρονται να είπαν στον παρατηρητικό γείτονα, ενώ χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προέτρεπαν τους παθόντες να ενημερώσουν την αστυνομία για τα συμβάντα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου