ΤΟΠΙΚΑ

Ευχαριστούν τροχαία και δήμο οι Μάγνητες Τυφλοί

ευχαριστούν-τροχαία-και-δήμο-οι-μάγνη-927263

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της κοινότητας των τυφλών της Μαγνησίας και όλων των αναπηρικών συλλόγων για το αυτονόητο δικαίωμα στην πρόσβαση.

Ο νέος Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, Στέλιος Βαρβάρης, μαζί με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Νατάσσα Μορφογιάννη και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, Αρη Σαββάκη πραγματοποίησαν αυτοψία στο κέντρο της πόλης καταγράφοντας σημαντικά προβλήματα, προχωρώντας, παράλληλα, και σε παρεμβάσεις σχετικά με τις θέσεις ΑμεΑ, τις ξεθωριασμένες διαβάσεις, αλλά και τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα που εμποδίζουν την κυκλοφορία ατόμων με αναπηρία.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», εκ μέρους όλων των μελών του, ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τον νέο Διοικητή της Τροχαίας κ. Στέλιο Βαρβάρη, την Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κα Νατάσα Μορφογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Άρη Σαββάκη για την αυτοψία που πραγματοποίησαν στους δρόμους του Βόλου, σχετικά με την διασφάλιση της ομαλής πρόσβασης και κίνησης όλων των ατόμων με αναπηρία.

«Η ανταπόκρισή σας στο αίτημα της κοινότητας των τυφλών της Μαγνησίας, καθώς και όλων των αναπηρικών συλλόγων, για το αυτονόητο και θεμελιώδες δικαίωμα στη πρόσβαση, ήταν άμεση. Ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, παράνομη στάθμευση σε ράμπες, πεζοδρόμια και αναπηρικούς χώρους στάθμευσης, καθώς και εμπόδια σε οδηγούς όδευσης τυφλών, καθιστούν εξαιρετικά αδύνατη την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, ως ανεξάρτητα και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Είθε η δράση και το έργο σας να βρει μιμητές και η αναπηρική κοινότητα να αποκτήσει επιτέλους ίσα δικαιώματα, με τα μέλη της να έχουν ίσες ευκαιρίες κοινωνικής εξέλιξης και ανέλιξης στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου