ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα και στον Βόλο για το «Inside» του Βολιώτη σκηνοθέτη

πρεμιέρα-και-στον-βόλο-για-το-inside-του-βο-923752

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα σε Βερολίνο και Ν. Υόρκη, στις κινηματογραφικές αίθουσες της γενέτειρας του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη

Στη μεγάλη οθόνη στις κινηματογραφικές αίθουσες και του Βόλου θα προβάλλεται από αύριο, Πέμπτη, η ταινία «Inside» με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε. Πρόκειται για την ταινία του Βολιώτη πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα από το 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, στη Ν. Υόρκη και ήδη προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα.

Εντός των ημερών, ο παγκόσμιος πλέον Βολιώτης που υπογράφει σκηνοθετικά το Inside, θα μπει σε περίπου 300 κινηματογραφικές αίθουσες στην Αμερική και τον Καναδά, ενώ η ταινία θα κάνει επίσης πρεμιέρα στις αίθουσες της Γερμανίας καi της Αυστρίας και στη συνέχεια σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ολλανδία.

Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Βασίλη Κατσούπη, ο οποίος ξεκίνησε από τον Βόλο έχοντας «έρωτα» για το ραδιόφωνο, έκανε μπάτσελορ στην Αγγλία στο media production και τελικώς τον κέρδισε η σκηνοθεσία. Εχει «υπογράψει» σκηνοθετικά πολλά διαφημιστικά σποτς, έχει επίσης σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, αλλά με το Inside κάνει το ντεμπούτο του στον συγκεκριμένο χώρο. Ένα ντεμπούτο, το οποίο έχει ήδη κερδίσει θετικά σχόλια σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αυτό που ουσιαστικά με ενδιαφέρει είναι αν η ταινία μιλάει στο κοινό. Αν τη ζει, αν αποτελεί αφορμή για να ξεκινήσει μία συζήτηση αμέσως μετά. Θέλω οι ταινίες μου να είναι επιμορφωτικές. Και η συγκεκριμένη, μπορεί να ανοίξει ορίζοντες στην τέχνη», σημειώνει ο ίδιος.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο για τον Βασίλη Κατσούπη στη μεγάλη οθόνη

Οδήγησε τον ναυαγό από το νησί στο κέντρο της Ν. Υόρκης

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Βασίλη Κατσούπη αποτελεί μια υπαρξιακή εξερεύνηση των ανθρώπινων αναγκών, της ουσιαστικής αξίας της τέχνης και της πολυτέλειας για την ανθρώπινη ζωή. Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται τον Νίμο, έναν επίδοξο ληστή έργων τέχνης που εγκλωβίζεται σ’ ένα πολυτελές hi-tech ρετιρέ στη Νέα Υόρκη, όπου χωρίς να μπορεί να έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο, καλείται να επιστρατεύσει όλη την οξυδέρκεια και την εφευρετικότητά του, προκειμένου να επιβιώσει.

Η ταινία θυμίζει τον «Ναυαγό» με τον Τομ Χανκς, με τον Βασίλη Κατσούπη να σχολιάζει ότι ουσιαστικά έχουν την ίδια βάση, ενός μόνου ανθρώπου, που βρίσκεται σε ένα σημείο και προσπαθεί να επιβιώσει. «Εγώ μεταφέρω αυτόν τον μόνο άνθρωπο που προσπαθεί να επιβιώσει στο κέντρο μιας Μητρόπολης που είναι ακόμη πιο βασανιστικό. Παίρνω τον ναυαγό από το νησάκι του και τον οδηγώ στο κέντρο της Νέας Υόρκης», σημειώνει ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η συνεργασία με τον Νταφόε

Πρωταγωνιστής στο «Inside» είναι ο βραβευμένος ηθοποιός Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος πήρε στα χέρια του το σενάριο μέσω γνωριμίας που είχε ο παραγωγός της ταινίας Γιώργος Καρναβάς με τον Αμερικανό executive producer Τζιμ Σταρκ, που έχει επαφές με τον Νταφόε. Όπως σχολιάζει ο Βασίλης Κατσούπης για τον Νταφόε η συμμετοχή στην ταινία ενός πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη ήταν ρίσκο. Εγινε όμως τελικώς… partner in crime (συνεργός στο έγκλημα). «Επρεπε να δούμε πώς θα καθίσει πάνω του το σενάριο. Δοκιμάστηκαν ιδέες και ο ίδιος ήταν ανοιχτός στους πειραματισμούς», ανέφερε για τη συνεργασία του με τον βραβευμένο ηθοποιό.

Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο του, ο Βολιώτης σκηνοθέτης ήδη ετοιμάζει το επόμενο βήμα του, παράλληλα με την ενασχόλησή του με τον διαφημιστικό χώρο. Πρόκειται για μία νέα ταινία που δουλεύει με τον ίδιο σεναριογράφο, δεν θέλησε όμως να αποκαλύψει περισσότερα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου