ΤΟΠΙΚΑ

Εβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη οικογένειες από τη Σκόπελο

εβαλαν-βαθιά-το-χέρι-στην-τσέπη-οικογέ-923756

Η πρόκριση των μαθητριών στο Πανθεσσαλικό Πρωτάθλημα βόλεϊ και τα «δεμένα» πλοία λόγω απεργίας

Αδρά θα πληρώσουν οι οικογένειες των μαθητριών ΓΕΛ Σκοπέλου την κατάκτηση του Μαγνησιακού πρωταθλήματος βόλεϊ και την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, στο Πανθεσσαλικό Πρωτάθλημα. Και ο λόγος; Εξαιτίας της αυριανής 24ωρης απεργίας στην οποία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτικών κρατά «καθηλωμένα» τα πλοία στα λιμάνια. Αυτό βέβαια δεν μπορούσε να προβλεφθεί, αφού η απεργία προκηρύχθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες. Όμως για τις οικογένειες των μαθητριών, η συμμετοχή τους στους αγώνες μετατράπηκε αίφνης σε «βραχνά», καθώς θα πρέπει να παραταθεί η παραμονή τους στον Βόλο, όπερ σημαίνει μεγαλύτερα έξοδα.

Η χαρά των κοριτσιών της Σκοπέλου, που κατάφεραν να επικρατήσουν επί του Γενικού Λυκείου Αλμυρού με σκορ 2-0 και να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, εξελίχθηκε γρήγορα σε οικονομικό πονοκέφαλο για τους δικούς τους.

Η ομάδα του ΓΕΛ Σκοπέλου είχε προγραμματίσει να διανυκτερεύσει δύο βράδια, με το κόστος της εκδρομής να καλύπτεται εξολοκλήρου από τις ίδιες της μαθήτριες. Ωστόσο εξαιτίας της απεργίας η επιστροφή τους στο νησί …μετατίθεται κατά μία μέρα, ήτοι μεθαύριο Παρασκευή.

Γονείς και εκπαιδευτικοί κίνησαν διαδικασίες ώστε να μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, ωστόσο η απάντηση του Υπουργείου και αρμόδιων φορέων ήταν αρνητική.

«Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει ημερομηνία ο αγώνας, καθώς η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη εδώ και καιρό και δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Κοχύλης, πατέρας αθλήτριας του σχολείου και πρόεδρος της ΑΟ Σκοπέλου.

Οι μαθήτριες αναχώρησαν χθες από τη Σκόπελο για να δώσουν σήμερα τον πρώτο αγώνα. Μετά από μία χρονιά σκληρών προπονήσεων και κόπων, τα νεαρά κορίτσια είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Η μη μετάθεση του αγώνα σε άλλη ημερομηνία, ως επακόλουθο της 24ωρης απεργίας, προκάλεσε προβλήματα ακόμη και στην αποστολή της ομάδας.

«Τα κορίτσια θα έφευγαν σήμερα (σ.σ. χθες) και θα γυρνούσαν την Πέμπτη, όμως η απεργία αλλάζει τα σχέδια και έτσι θα πρέπει να μείνουν ακόμη ένα βράδυ σε ξενοδοχείο του Βόλου, ίσα ίσα για να ξημερώσει και να πάρουν το πλοίο της επιστροφής. Ηδη κλήθηκαν να πληρώσουν το κόστος διαμονής, διατροφής και μεταφοράς για τα δύο βράδια και τώρα, ξαφνικά, πληρώνουν για ακόμη μία μέρα. Δεν είναι καιροί για τέτοια έξοδα. Το στενάχωρο είναι ότι δύο αθλήτριες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν λόγω κόστους» ανέφερε σχετικά ο κ. Κοχύλης.

Ετσι η αποστολή των κοριτσιών στο Πανθεσσαλικό Πρωτάθλημα βόλεϊ αποτελείται από τις 10, αντί 12 που ήταν αρχικά, αθλήτριες καθώς και τον προπονητή της ομάδας.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου