ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαδηλωτών στο κέντρο του Βόλου

δυναμική-συγκέντρωση-και-πορεία-διαδ-890677

«Πλημμύρισε» με συνταξιούχους η πλατεία Ελευθερίας χθες το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας, που διοργάνωσαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Όπως επισήμαναν θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία, αυξήσεις στις συντάξεις τους αλλά και ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας τόνισε ότι θα ζητηθεί θεσμική συνάντηση με τη δημοτική αρχή του Βόλου. Οι απόμαχοι της δουλειάς θα ζητήσουν στήριξη, προκειμένου να μη μείνει χωρίς θέρμανση κανένας συνταξιούχος αλλά και κανένα σχολείο, στο οποίο φοιτούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η συγκέντρωση είχε αγωνιστικό παλμό. Χαιρετισμό απεύθυναν οι Γιώργος Νικολούλης, εκπρόσωπος των φοιτητών, Βούλα Ευθυμίου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας πολιτικών συνταξιούχων δημοσίου, Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων και Τάσος Καδής, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Όλοι τους επέκριναν διαχρονικά τις κυβερνήσεις ότι δεν έχουν μεριμνήσει για την ουσιαστική ανακούφιση των συνταξιούχων, κάλεσαν την κυβέρνηση να καταβάλλει τα αναδρομικά και ζήτησαν επιστροφή των περικοπών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

«Οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να παλεύουν για την επιβίωσή τους, αντιμέτωποι με τις κατακόρυφες αυξήσεις σε βασικά αγαθά και ενεργειακό κόστος που ροκανίζουν το πενιχρό εισόδημά τους. Η επαναφορά της 13ης σύνταξης και η απόδοση των αναδρομικών των συνταξιούχων, μαζί με στοχευμένα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, αποτελούν μονόδρομο για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης», ήταν το μήνυμα που έστειλαν.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η κατώτερη σύνταξη πρέπει να επαναπροσδιοριστεί στα 650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα, καθώς επίσης να γίνει πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη. Αξιώνουν, επίσης, να δρομολογηθεί άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας του νομού.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου παραδόθηκε ψήφισμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου