ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Μάγγος: Μας στερούν το δικαίωμα για δίκαιη δίκη

γ-μάγγος-μας-στερούν-το-δικαίωμα-για-δ-890756

«Δίκη παρωδία» χαρακτήρισε το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Βόλου τη αυριανή των τριών αστυνομικών που κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του Βασίλη Μάγγου τον Ιούνιο του 2020, έξω από τα δικαστήρια Βόλου.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγγος, κατήγγειλε ότι «καταπατείται η αρχή της ισόνομης και δίκαιης δίκης και η Δικαιοσύνη στέλνει εσφαλμένα μηνύματα. Το παιδί μας χτυπήθηκε και βασανίστηκε έξω από τα δικαστήρια μπροστά στα μάτια εκατοντάδων. Υπέστη εφτά σπασίματα στα πλευρά και θλάση στο συκώτι και τη χολή. Υπέστη ψυχική κατάρρευση, κάτι που τον οδήγησε στον θάνατο ένα μήνα μετά. Θέλω να καταγγείλω ότι αύριο (σημ. σήμερα) δικάζεται μία ψευδομήνυση εισαγγελέα στα δικαστήρια Βόλου, που υποβάθμισε και στραγγάλισε την υπόθεση, όχι η δική μου μήνυση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας Αννη Παπαρούσου υποστήριξε τα εξής: «Η δίκη των αστυνομικών έπρεπε να γίνει σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για κακούργημα και όχι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένα αδίκημα χαμηλής ηθικής απαξίας με μικρές ποινές».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Καπάτος επισήμανε ότι στη δίκη θα εξεταστούν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής μόνο οι γονείς του Μάγγου που δεν ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό και τόνισε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα του Βασίλη Μάγγου καταπατήθηκαν όχι μόνο έξω από τα δικαστήρια, στο περιπολικό και στο μέγαρο της Αστυνομίας, αλλά και αφού έφυγε από τη ζωή».

Εκ μέρους τέλος του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων ο Στάθης Ντούρος έκανε λόγο για «προφανείς μεθοδεύσεις από μεγάλα αφεντικά που λυμαίνονται την κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου και για εγκλήματα εναντίον των αγώνων των πολιτών. Προσπαθούν να αποκρύψουν τον βασανισμό του Βασίλη και δολοφονούν την πόλη».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου