ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση για τον Βασίλη Μάγγο στον Βόλο

πλήθος-κόσμου-στη-συγκέντρωση-για-τον-862333

Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην Πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο για τον Βασίλη Μάγγο, ενόψει της δίκης των κατηγορούμενων αστυνομικών.

Η δίκη θα γίνει την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, και σε πανελλαδικό επίπεδο σύλλογοι και συλλογικότητες απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις πορείες στη μνήμη του αδικοχαμένου Μάγγου.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Συντονιστικού: «Ο Βασίλης Μάγγος ήταν ο πρώτος νεκρός του δικού μας στρατοπέδου σε αυτό τον πόλεμο. Ήταν ο αγωνιστής που με το βασανισμό του και το θάνατό του, έπρεπε να «σωφρονιστεί» ένα ολόκληρο κίνημα».

Παρών στη συγκέντρωση της διαμαρτυρίας ήταν και ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος. «Είμαστε εδώ σήμερα συγκεντρωμένοι, άνθρωποι αλληλέγγυοι από όλη την Ελλάδα για να καταγγείλουμε και την πόλη του Βόλου για να καταγγείλουμε την υπόθεση συγκάλυψης του παιδιού μας, του Βασίλη Μάγγου. Καταγγέλλω ευθέως ότι δύο εισαγγελείς υποβίβασαν την υπόθεση στέλνοντας «στα μαλακά» τρεις μόνο υπεύθυνους αστυνομικούς και όχι όλους, και στερώντας μας το δικαίωμα να εκδικαστεί η μήνυση που υποβάλαμε εμείς. Δεν θα μας δοθεί το δικαίωμα να φτάσουμε στο δικαστήριο και να υποστηρίξουμε το δίκιο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένος στο σημείο ενώ παραταγμένες ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην σημειωθούν επεισόδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου