ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απάτη… με δόλωμα δωρεά κληρονομιάς

νέα-απάτη-με-δόλωμα-δωρεά-κληρονομιά-890700

Βολιώτες που διατηρούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Gmail.com βομβαρδίζονται τις τελευταίες μέρες από γραπτά μηνύματα, με δόλωμα υποτιθέμενη δωρεά κληρονομιάς, όμως, ο στόχος είναι η κλοπή τραπεζικών στοιχείων και στη συνέχεια το άδειασμα τραπεζικών καταθέσεων.

Μάλιστα, το δόλωμα για τα «τσιμπήσουν» οι αποδέκτες της κληρονομιάς ύψους 3,2 εκατ. δολαρίων, είναι ότι το 40% θα καταλήξει στους ίδιους, ενώ το υπόλοιπο 60% θα πρέπει να διατεθεί σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία.

Αποστολέας του μηνύματος – απάτη είναι μία υποτιθέμενη φιλεύσπλαχνη κυρία, η οποία εκφράζει την επιθυμία να μεταβιβάσει την περιουσία που κληρονόμησε από τον σύζυγό της σε τραπεζικό λογαριασμό που θα τής υποδειχτεί, για αυτό και ζητεί συγκεκριμένα προσωπικά τραπεζικά στοιχεία.

Είναι προφανές ότι στη συνέχεια με τους κωδικούς ανά χείρας, τα χρήματα θα κάνουν φτερά, καθώς οι απατεώνες έχοντας τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών είναι εύκολο να «γδύσουν» τους λογαριασμούς.

Συμπολίτες ενημέρωσαν τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι έχουν λάβει το πανομοιότυπο γραπτό μήνυμα και σκοπεύουν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές. Ζήτησαν δε να δημοσιοποιηθεί, ώστε να μην πέφτουν «θύματα» ανυποψίαστοι πολίτες.

Εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισήμανε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα πρέπει να δίνουν προσωπικά τους στοιχεία. Να μην απαντάνε σε τέτοιου είδους μηνύματα, ούτε να ρισκάρουν ότι μπορεί να υπάρχει αλήθεια πίσω από τέτοιου είδους μηνύματα. «Οι απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξακολουθούν να αυξάνονται λόγω των περιορισμένων ελέγχων για επαλήθευση των επικοινωνιών, αλλά και γιατί φαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο μέσα να πείσει κανείς τους ανθρώπους να εκτελέσουν οδηγίες», πρόσθεσε.

Η επιστολή «καρμπόν»

Η επιστολή «καρμπόν» που έλαβαν αρκετοί Βολιώτες που έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέσω του gmail. com, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι ασθενής με καρκίνο του πνεύμονα. Πρόσφατα ο γιατρός μού είπε ότι δεν θα ζήσω περισσότερο από τρείς μήνες. Επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω η τράπεζα με την οποία συνεργάζομαι να μεταφέρει το συνολικό ποσό 3.200.000 δολάρια, από τον τραπεζικό λογαριασμό του αείμνηστου συζύγου μου στον δικό σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 60% του ταμείου για να βοηθήσετε τα ορφανοτροφεία της περιοχής σας. Μετά χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο 40% του ταμείου για εσάς και την οικογένειά σας. Εάν αποδεχτείτε αυτό το ανθρωπιστικό έργο για λογαριασμό μου, πρέπει να μου υποσχεθείτε ότι δεν θα με απογοητεύσετε. Επιπλέον, πρέπει να με διαβεβαιώσετε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το 60% των χρημάτων για το ανθρωπιστικό έργο για την Εκκλησία. Εάν ενδιαφέρεστε για αυτό το έργο του Θεού, απαντήστε, για να σας πω όλες τις λεπτομέρειες για την τράπεζα και πώς θα μεταφερθούν τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου μέσω του ιδιωτικού μου email…» το οποίο και παραθέτει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου