ΤΟΠΙΚΑ

Oκτώ μήνες αναμονής για επέμβαση για 300 ασθενείς με προβλήματα όρασης στο Νοσοκομείο Βόλου

oκτώ-μήνες-αναμονής-για-επέμβαση-για-300-α-890692

Να ανοίξουν και τρίτη αίθουσα χειρουργείου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα περισσότερων επεμβάσεων σε ασθενείς με προβλήματα όρασης, αποφάσισαν στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο μοναδικός μόνιμος οφθαλμίατρος στην Οφθαλμολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου είναι και ο μόνος που χειρουργεί.

«Φόρεσε» την άσπρη μπλούζα τον Ιούλιο του 2021, εν μέσω πανδημίας. Κατά τη διάρκεια των περιορισμών για τη μετάδοση του κορονοϊού τα χειρουργεία ήταν ελάχιστα. Αυτό επέβαλαν οι σχετικές διατάξεις του ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα, όμως, η λίστα αναμονής για προγραμματισμό επεμβάσεων μεγάλωνε. Σήμερα για να μπορέσει να προγραμματίσει ένας ασθενής χειρουργείο, π.χ. καταρράκτη, θα πρέπει να περιμένει οκτώ μήνες, καθώς υπάρχουν ήδη 300 ασθενείς σε λίστα αναμονής, που περιμένουν να δούνε ξανά το… φως τους.

Από σαράντα κύματα η λειτουργία της κλινικής…

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Οφθαλμολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Βόλου έχει περάσει από… σαράντα κύματα.

Ο θάνατος του προηγούμενου διευθυντή, του αείμνηστου Κώστα Μπαρμπάκη, τον Δεκέμβριο του 2017, πάγωσε τα πάντα. Οι επικουρικοί γιατροί που έμειναν πίσω δεν προλάβαιναν να ασχοληθούν με το χειρουργικό κομμάτι της οφθαλμολογικής, καθώς έπρεπε να κάνουν εφημερίες και να λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία.

Τον Ιούλιο του 2021 ανέλαβε μόνιμος γιατρός ο Κώστας Τσαούσης, ο οποίος «σήκωσε» μανίκια αμέσως. Ο κ. Τσαούσης είναι Επιμελητής Α’ και εκτελεί χρέη διευθυντή. Ο ίδιος αντιμετωπίζει επίσης και παιδικές οφθαλμικές παθήσεις, ενώ εισηγείται διάφορες θεραπείες για διάφορες εξειδικευμένες ενδοβολβικές παθήσεις.

Επεμβάσεις οφθαλμολογικής γίνονται πλέον δύο φορές την εβδομάδα, με τη διοίκηση να προσανατολίζεται να ανοίξει και τρίτη αίθουσα, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής.

Εξάλλου, τα εξωτερικά ιατρεία για τα οφθαλμολογικά περιστατικά γίνονται δύο φορές τουλάχιστον την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα στην Οφθαλμολογική Κλινική προβλέπονται τρεις θέσεις μονίμων γιατρών και μία θέση ειδικευόμενου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αρκετοί Βολιώτες υποχρεωτικά προσφεύγουν είτε σε ιδιώτες γιατρούς στον Βόλο, είτε στη Λάρισα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου