ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη για την απώλεια του γνωστού γιατρού Κωνσταντίνου Χατζηγάκη

θλίψη-για-την-απώλεια-του-γνωστού-γιατ-873843

Εφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο συνταξιούχος γιατρός Κωνστατίνος Χατζηγάκης. Ο 96χρονος απεβίωσε στο σπίτι του στον Βόλο τη Δευτέρα δίπλα σε αγαπημένα του πρόσωπα. Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη.

Ο εκλιπών καταγόταν από τα Τρίκαλα. Στον Βόλο ήρθε το 1965 για να κάνει το αγροτικό του στα Λεχώνια. Αγάπησε την πόλη και αποφάσισε να μεγαλώσει εδώ την οικογένειά του. Ανοιξε το ιατρείο του στη Νέα Ινία, όπου εργαζόταν ως παθολόγος μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ηταν ένας αναγνωρισμένου κύρους επιστήμονας και παράλληλα ένας άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής. Πάντοτε βοηθούσε τον συνάνθρωπο που βρισκόταν σε θέση ανάγκης αθόρυβα και διακριτικά.

Καταγόταν από τη γνωστή οικογένεια Χατζηγάκη στα Τρίκαλα που είχε διασώσει πολλές εβραϊκές οικογένειες από το να σταλούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου τον είχε βραβεύσει με την πλακέτα αναγνώρισης προσφοράς στη σωτηρία των Εβραίων το 1996.

Σε ηλικία 14 ετών είχε ειδοποιήσει έγκαιρα με το ποδήλατο τον Μωυσή Σολομών που διατηρούσε κατάστημα υφασμάτων στα Τρίκαλα ότι οι Γερμανοί ετοιμάζονταν να συλλάβουν όλους του Εβραίους.

Επίσης, έσωσε τον τραπεζίτη Βαρούχ και τη σύζυγό του που φυγαδεύτηκαν στα Τρίκαλα από τον Βόλο, πηγαίνοντάς τους τρόφιμα.

Διακρινόταν για την ευγένειά του, το ήθος του αλλά και τις ιδιαίτερες γνώσεις του.

Δυστυχώς, πριν τέσσερα χρόνια βίωσε την απώλεια της συζύγου του που του στοίχησε πάρα πολύ. Από τον γάμο του είχε δύο γιους και τέσσερα εγγόνια που λάτρευε.

Συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετίσουν αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 13:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου του Κοιμητηρίου Βύρωνα στην Αθήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου