ΤΟΠΙΚΑ

Ενωση Ξενοδόχων: Τα προβλήματα των ορεινών όγκων να βγουν επιτέλους στο προσκήνιο

ενωση-ξενοδόχων-τα-προβλήματα-των-ορε-809115

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, σε μια ιδιαίτερη κομβική στιγμή και μια «ανάσα» πριν τα Χριστούγεννα, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με εκπροσώπους από ορεινές περιοχές όλης της Ελλάδας που κάθε χρόνο υποδέχονται επισκέπτες για χειμερινό και εναλλακτικό τουρισμό.

Από την πλευρά της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας επισημάνθηκε ότι μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας θεωρεί ότι επιτέλους τα προβλήματα των ορεινών όγκων και γενικότερα της ηπειρωτικής Ελλάδας θα βγουν στο προσκήνιο και να γίνει αντιληπτό ότι το «365 μέρες τουρισμός» επιτυγχάνεται μόνο με τη συμμετοχή σε αυτόν το κομμάτι των ορεινών όγκων. «Να καταλάβουν επιτέλους ότι όλοι αυτοί είναι πελάτες, που χάνει η χώρα μας και θα πρέπει με ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα να τους αποκτήσει», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Αποψη της Ένωσης Ξενοδόχων είναι ότι θα πρέπει επιτέλους το νομοθετικό πλαίσιο για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού να γίνει πραγματικότητα και θα πρέπει πλέον θεσμικά στις αποφάσεις του πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνον η άποψη των φορέων αλλά και η έγκρισή τους για τις δράσεις τουριστικής προβολής.

Η Ένωση, επίσης, θα επαναφέρει τη συζήτηση με τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εναλλακτικές μορφές, προκειμένου να καταθέσει μια νέα, ανανεωμένη πρόταση για το τι θα πρέπει να γίνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου