ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για τις τηλεδιασκέψεις

ανακοίνωση-της-ενωσης-ξενοδόχων-μαγν-732799

Τι λέει για τα αποτελέσματα αυτών και την τελευταία συζήτηση

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε συνέχεια, όπως αναφέρει, «δημοσιευμάτων του τύπου περί των αποτελεσμάτων από τις τηλεδιασκέψεις της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και των υπόλοιπων φορέων με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο».

Συγκεκριμένα, η Ενωση επισημαίνει τα εξής: «Ήταν πρωτόγνωρη για τους συνδικαλιστές η άμεση επαφή που μπορούσαμε να έχουμε με τον κύριο Γενικό Γραμματέα, ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης του Covid, με το κλείσιμο των ξενοδοχείων, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και το ντόμινο που ακολουθούσε με κάθε ενέργεια.

Ήταν πολύ σημαντικό να έχουμε άμεση επαφή με την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πάρα πολλά προβλήματα να λυθούν.

Όσον αφορά στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό πως ενημερωθήκαμε ότι προωθούνται μια σειρά από παράμετροι στην επιστρεπτέα προκαταβολή και στη στήριξη του εργασιακού κόστους, που ανταποκρίνονται σε παλαιότερες προτάσεις μας για να διευρυνθεί το πεδίο στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου μας.

Η πρόσκληση του κυρίου Τριαντόπουλου για συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη, μας έδωσε την ευκαιρία να τους εξηγήσουμε δια ζώσης το πρόβλημα της περιοχής μας και γενικότερα των ξενοδόχων της χώρας μας, αλλά και να διευκρινίσουμε μια σειρά από εργασιακά ζητήματα.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρακτικές πρέπει να συνεχιστούν και με τη βοήθεια όλων να βρούμε λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Είχαμε από την αρχή δηλώσει ότι με τους γενικούς γραμματείς και με τους βουλευτές του νομού μας θα έχουμε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία.

Τα προβλήματα των ξενοδόχων και των επιχειρήσεων στη χώρα μας δεν είναι πεδία αντιπαραθέσεων, πολιτικών ή ιδιωτικών.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε και εκείνους τους βουλευτές της περιοχής μας, οι οποίοι πραγματικά παρενέβησαν υποστηρίζοντας εν τοις πράγμασι τις θέσεις της Ένωσης Ξενοδόχων. Μπροστά στον πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται δεν υπάρχει χώρος για αντιπαράθεση. Μόνον για συνεργασίες. Και θα τιμούμε πάντα αυτούς που από τις διάφορες θέσεις τους μπορούν να βοηθήσουν».

Ερωτηθείς, πάντως, σχετικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης διευκρίνισε ότι η νέα ανακοίνωση δεν αφορά τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για τον οποίο ανέφερε ότι προβάλει με συνεχή δημοσιεύματά του τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου