ΤΟΠΙΚΑ

Διαγραφή κατά 99% χρέους!

διαγραφή-κατά-99-χρέους-80001
Τη διαγραφή ρεκόρ κατά 99% χρέους προς τις τράπεζες αποφάσισε
το Ειρηνοδικείο του Βόλου. Συγκεκριμένα δανειολήπτρια, έγγαμη, χωρίς τέκνα με συνολικό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 584 ευρώ από τη σύνταξή της, αναγκάστηκε να καταφύγει στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου ζητώντας τη συνδρομή της, προκειμένου να ενταχθεί στο νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το συνολικό ποσό των χρεών της, ως οφειλέτις και ως εγγυήτρια σε τρεις τράπεζες, ήταν 219.216,74 ευρώ, ενώ δεν είχε κινητή ή ακίνητη περιουσία.

Ο σύζυγός της είναι άνεργος, χωρίς να λαμβάνει επίδομα ΟΑΕΔ, και έχει και αυτός καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον ίδιο νόμο.
Η απόφαση ορίζει μηνιαίες καταβολές ύψους 40 ευρώ σε 48 δόσεις στη διάρκεια 4 ετών, δηλαδή συνολικό ποσό των 1.920 ευρώ, και απαλλαγή από το υπόλοιπο ποσό των 217.296,74 ευρώ. Δηλαδή το δικαστήριο αποφάσισε τη συνολική διαγραφή χρέους ύψους 99%, όπως ανακοίνωσε χθες η Ένωση Καταναλωτών Βόλου.
Την αγωγή χειρίστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου Αμαλία Στάμου και Κλεοπάτρα Παππά.
Μέχρι και πριν από δύο περίπου μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η Ένωση σχετικά με τις υποθέσεις, τις οποίες χειρίστηκαν οι δικηγόροι της, είχαν διαγραφεί από υπερχρεωμένους δανειολήπτες χρέη σε τράπεζες συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ με αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Μαγνησίας. Συγχρόνως σε αυτές τις υποθέσεις διασώθηκε η πρώτη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών.
Σε κάθε περίπτωση με τις δικαστικές αποφάσεις διαμορφώθηκαν οι δόσεις κατά τρόπο που να μπορούν να ανταποκριθούν οι δανειολήπτες, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά οικονομικά τους δεδομένα.
Σε υποθέσεις ανέργων ορίστηκαν μηδενικές καταβολές προς όλους τους πιστωτές, προσδιορίζοντας νέα δικάσιμο εντός εξαμήνου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρήκαν εργασία στο διάστημα που μεσολάβησε.
Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου έχει ενημερώσει πάνω από 1.500 δανειολήπτες για τη δυνατότητά τους να υπαχθούν στις διατάξεις του Ν. 3869/2010. Παράλληλα με τους νομικούς της συμβούλους υποστηρίζει δωρεάν τους υπερχρεωμένους πολίτες στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με αποτέλεσμα 750 δανειολήπτες, να έχουν ωφεληθεί συνολικά 225.000 ευρώ περίπου.
Οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης έχουν καταθέσει περισσότερες από 370 αιτήσεις στα ειρηνοδικεία για ένταξη στο νόμο, ενώ αναμένονται νέες αποφάσεις το επόμενο διάστημα.
Δανειολήπτες, οι οποίοι με μεγάλη δυσκολία προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους, συνεχίζουν να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, μετά την αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ώστε να τακτοποιήσουν το χρέος τους. Δυσβάσταχτα χρέη που δημιουργήθηκαν από διάφορες αιτίες και αδυναμία να καλυφθούν από τους λιγοστούς μηνιαίους πόρους που μετά βίας εξασφαλίζουν για τη διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.
Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου συνεχίζει να ενημερώνει τους πολίτες της Μαγνησίας που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να μεσολαβεί δωρεάν στο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Επίσης συνεχίζει τη διαδικασία κατάθεσης ομαδικών αγωγών κατά των τραπεζών για παράνομες και καταχρηστικές κρατήσεις και καλεί τους δανειολήπτες που έχουν πληρώσει έξοδα δανείου, φακέλου κ.λ.π. και θέλουν να διεκδικήσουν χωρίς κόστος την επιστροφή των χρημάτων τους, να απευθύνονται στα γραφεία της Ένωσης, Δ. Γεωργιάδου 177 Βόλος τηλέφωνο 2421045615 καθημερινά 8.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου