ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για τα σχολεία του Βόλου

ανησυχία-για-τα-σχολεία-του-βόλου-80064

Ενα φορητό υπολογιστή και μία τηλεόραση αφαίρεσαν τις πρώτες πρωινές της Κυριακής προς Δευτέρα άγνωστοι δράστες από το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, ενώ από το παρακείμενο σχολικό κτήριο όπου στεγάζεται το 4ο Λύκειο Βόλου οι ίδιοι προφανώς δράστες αφαίρεσαν από το γραφείο του Διευθυντή χρηματικό ποσό 300 ευρώ, το οποίο συγκεντρώθηκε από τις αποταμιεύσεις των μαθητών για την καλοκαιρινή τους εκδρομή.

Οι κλοπές έγιναν αντιληπτές από τους εκπαιδευτικούς νωρίς προχθές το πρωί που πήγαν για μάθημα στο σχολικό συγκρότημα της Νεάπολης.

Χθες στο σχολικό συγκρότημα μετέβη η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρζιώκα, η οποία και συναντήθηκε με τους καθηγητές, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους μαθητές.

Η Πρόεδρος της ΔΕΠ του Δήμου Βόλου σε πρώτη φάση υποσχέθηκε ότι στο σχολείο θα μπει σύστημα συναγερμού, ενώ υποσχέθηκε ακόμη ότι σε συνεργασία με το Δήμαρχο θα εξεταστεί, αν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια, να ανατεθούν καθήκοντα φύλαξης των σχολείων σε ιδιωτική εταιρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, όπως και σε μία σειρά από άλλα διδακτήρια του Βόλου, υπάρχουν δύο σχολικοί φύλακες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου, ωστόσο η βάρδια εργασίας τους είναι μέχρι τις 10 το βράδυ, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου