ΤΟΠΙΚΑ

Ογδόντα επαγγελματίες στο εδώλιο για τον ΟΑΕΕ

ογδόντα-επαγγελματίες-στο-εδώλιο-για-80079
Ογδόντα και πλέον επαγγελματίες μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εισφορές ληξιπρόθεσμες προς το ασφαλιστικό τους ταμείο, τον ΟΑΕΕ.
Τα μπιλιετάκια που έχουν φτάσει στη Μαγνησία είναι περίπου 1.800 για αντίστοιχους επαγγελματίες, που μάλιστα «προειδοποιούνται» ότι σε περίπτωση που δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς τον ΟΑΕΕ ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις , πλειστηριασμούς κ.α.
Σήμερα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα οι επαγγελματίες της Μαγνησίας μετά από απόφαση του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού τους οργάνου την οποία επικύρωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας θα προχωρήσουν σε νέα κατάληψη έξω από το κτήριο του ΟΑΕΕ στην οδό Ροζού στο Βόλο, απαιτώντας πάγωμα των απαιτήσεων προς τους επαγγελματίες και ρυθμίσεις ευνοϊκές στις οποίες να μπορούν να αντεπεξέλθουν οι μικρομεσαίοι.
Ο μεγαλύτερος βραχνάς των μικρομεσαίων είναι ότι όσο λαμβάνουν κλήσεις για τα δικαστήρια, εκτός από τις ποινές που θα επιβληθούν στον καθένα τους, θα τους βεβαιώσουν τις υπάρχουσες οφειλές στην Εφορία και φυσικά δεν πρόκειται να αποφύγουν σε καμία περίπτωση τις κατασχετήριες εκθέσεις και τους πλειστηριασμούς βάσει των αποφάσεων των δικαστικών τους τμημάτων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε τη δίμηνη εισφορά στον ΟΑΕΕ που είναι 850 €, πόσο μάλλον 1.150 έως 1.300 € δόση ανάλογα με το ποσό οφειλής, του διακανονισμού που ζητά το ασφαλιστικό ταμείο.
Οι επαγγελματοβιοτέχνες με τις συσσωρευμένες οφειλές που έχουν πλέον στον ΟΑΕΕ αδυνατούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα με συνέπεια να μην μπορούν να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία, καθώς επίσης και να μην μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχείρησεις τους.
Επίσης εξαιτίας των οφειλών δεν έχουν το στοιχειώδες δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα να πληρώνουν στο ακέραιο την θεραπευτική τους αγωγή (φάρμακα).
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου