ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για θαλάσσιες μετρήσεις στο λιμάνι Βόλου

στην-τελική-ευθεία-ο-διαγωνισμός-για-θ-7887

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ανοιχτή διαδικασία για την υποβολή προσφορών για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών μετρήσεων θαλάσσιου ύδατος εντός της θαλάσσιας ζώνης του λιμένος Βόλου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 11.000 ευρώ, που προβλέπει τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, με λήψη δειγμάτων θαλάσσιου ύδατος από δύο σταθερά σημεία, ένα στην είσοδο και ένα στο εσωτερικό του Λιμένα.

Η συχνότητα δειγματοληψίας θα είναι τέσσερις φορές τον χρόνο, τον Απρίλιο, στις αρχές Ιουλίου, τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο.
Ο ανάδοχος θα παραδίδει έκθεση-αναφορά, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, με τις μετρήσεις που
έχει διενεργήσει.

Η δειγματοληψία θα ελέγχει τη θερμοκρασία, το pH , το διαλυμένο οξυγόνο, τον χρωματισμό, τα κολοβακτηρίδια και τα E-coli , τα αιωρούμενα στερεά (SS), τους πετρελαϊκούς υδρογονάνθρακες και μεταξύ άλλων τα μέταλλα Pb, Sn, Zn, Cr, Cd, Ni, Cu, Hg, As.
Η λήψη των δειγμάτων θα γίνεται σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που αναφέρονται στη μεθοδολογία δειγματοληψίας θαλάσσιου ύδατος.

Ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις οδηγίες της ΟΛΒ ΑΕ σχετικά με τα απαιτούμενα
έγγραφα που θα πρέπει να προσκομίζει (π.χ. δελτίο μετρήσεων, υπόδειξη σημείων δειγματοληψίας).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι και τα μέσα Μαρτίου καταθέτονταν προσφορές. Η διαδικασία συνεχίζεται με το άνοιγμα των προσφορών, την αξιολόγησή τους και την επιλογή του αναδόχου.

Ανάδοχος για την καθαριότητα

Στο μεταξύ, η εταιρεία «NORTH AEGEΑΝ SLOPS ΕΜΑΕ, ανακηρύχθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου οριστική ανάδοχος για το έργο της καθαριότητας των χερσαίων χώρων και των εγκαταστάσεων του λιμένος Βόλου.

Η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα όλων των αποθηκών και των υποστέγων, των χώρων του συνεργείου – ηλεκτρολογίου στο κρηπίδωμα του Παλιού Λιμεναρχείου, του προσήνεμου μώλου και της κεντρικής παραλίας από την πλατεία του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μέχρι και το Τελωνείο.

Στη σύμβασή της για την καθαριότητα περιλαμβάνονται ακόμη, ο κεντρικός προβλήτας του λιμανιού, οι προβλήτες Νο 1,2,3 του εμπορικού λιμένα, η προβλήτα του σιδηροδρομικού πορθμείου στα Πευκάκια και οι είσοδοι του εμπορικού λιμένα από τον κόμβο Μπουρμπουλήθρας και την οδό Ζάχου.

Επίσης, ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης, οι χώροι της κεντρικής ιχθυαγοράς και γύρω από την ιχθυόσκαλα, τα γραφεία του κεντρικού κτιρίου του ΟΛΒ.

Πρόκειται για έργο που είναι προϋπολογισμού 420.000 ευρώ. Η ισχύς της σύμβασης είναι για τρία έτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου