ΤΟΠΙΚΑ

Σύστημα καταγραφής και διαχείρισης containers στο λιμάνι Βόλου

σύστημα-καταγραφής-και-διαχείρισης-containers-83665

Μετά τους λιμένες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ο λιμένας Βόλου, ολοκληρώνει μέσα στο καλοκαίρι, το σύστημα καταγραφής και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων. Συγκεκριμένα, από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου εγκρίθηκε η Β’ φάση για την εγκατάσταση Συστήματος Καταγραφής και Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων.

Η Α’ φάση, η οποία είχε ξεκινήσει εντός του 2021 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2021 με επιτυχία, αφορούσε στον έλεγχο και καταγραφή των εμπορευματοκιβωτίων που εισέρχονται/εξέρχονται στον λιμένα, είτε από/προς το πλοίο, είτε από την πύλη εισόδου/εξόδου του συστήματος ISPS. Μέσω του συστήματος είναι δυνατή, ανά πάσα στιγμή, η πληροφορία αναφορικά με τον αριθμό και το είδος των εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στον λιμένα.

Η Β’ φάση, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2023. Με την ολοκλήρωσή της, ο λιμένας θα γνωρίζει τη θέση ενός εμπορευματοκιβωτίου στην προβλήτα, ενώ θα μπορεί να γίνεται διαχείριση των μηχανημάτων που εμπλέκονται στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και αυτοματοποίηση σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση.

Μέσω του συστήματος, αυτοματοποιούνται διαδικασίες, οι οποίες αφορούν τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο εργασίας, τήρηση βάσης δεδομένων, διευκόλυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας και ενίσχυση της ασφάλειας (security) στους χώρους του λιμένα.

Η Διοίκηση του λιμένος Βόλου συνεχίζει αδιάλειπτα τον σχεδιασμό της, προωθώντας έργα για ένα «έξυπνο» λιμάνι, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων υπολογιστικών εργαλείων, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου