ΤΟΠΙΚΑ

Νέες παραιτήσεις στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ~ Φουρτούνα στο λιμάνι του Βόλου

νέες-παραιτήσεις-στον-οργανισμό-λιμέ-95612

Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά την παραίτηση Μήτρου – Εξηγήσεις για τις καταγγελίες της τέως προέδρου ζητεί ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος – Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαγνησίας – Παρέμβαση από Π. Μαρκάκη

Συνεχίζεται η «θαλασσοταραχή» στο λιμάνι του Βόλου. Μετά την προχθεσινή αιφνίδια παραίτηση της Βίκυς Μήτρου από τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, μετά την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΒ από το ΤΑΙΠΕΔ την περασμένη εβδομάδα, με διατήρηση του Σωκράτη Αναγνώστου ως διευθύνοντος συμβούλου, σημειώθηκαν νέες αποχωρήσεις.

Ο Στέλιος Πολύζος παραιτήθηκε από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολύζος διαφωνεί με τον τρόπο διοίκησης του ΟΛΒ και τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τους λόγους της απόφασής του, σημείωσε: «Τους έχω πει και τους έχω δώσει εγγράφως στους αρμόδιους. Αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν, ξέρουν».

Παράλληλα, δεν αποδέχθηκε τελικά τον διορισμό του ο Μανώλης Κουτσιρίμπας.

Οι ραγδαίες εξελίξεις προκαλούν αναβρασμό στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου προς στιγμή δεν έχει συγκληθεί σε συνεδρίαση.

Η παραίτηση της κ. Μήτρου, για την οποία καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι από τη στιγμή που «κλείδωσε» η παραμονή του κ. Αναγνώστου, η συγκατοίκηση των δύο στον ΟΛΒ ήταν απίθανη, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αποχωρώντας η τέως πρόεδρος έκανε λόγο για «τοξικές συμπεριφορές και έρεβος», ωστόσο δεν εξήγησε τους ακριβείς λόγους, που την οδήγησαν στην απόφαση, τους οποίους γνωστοποίησε αρμοδίως.

Εξηγήσεις ζητεί ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζητεί εξηγήσεις από τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας για τις σοβαρές καταγγελίες για το λιμάνι.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, το λιμάνι του Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, βρίσκονται υπό το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή τους.

Οπως επεσήμανε ο βουλευτής, αποτελεί έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς βραχίονες της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας. Η σημαντική γεωστρατηγική του θέση δίπλα στον άξονα της διεθνούς οδικής και σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την Ελλάδα με την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, στο κέντρο των θαλάσσιων οδών προς τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, δίνει μέγιστες δυνατότητες για ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή, αλλά και για βέλτιστη τουριστική αξιοποίηση.

«Σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο οικονομικά, όσο και γεωπολιτικά εξαιτίας της έκτακτης διεθνούς συγκυρίας, με την ακρίβεια να γονατίζει τις ευρωπαϊκές οικονομίες, οι βασικοί αναπτυξιακοί πυλώνες της χώρας, όπως τα λιμάνια, θα έπρεπε να αποτελούν κόμβους ανάπτυξης και να παράγουν θετικό οικονομικό αποτύπωμα.

Η μετατροπή τους σε πεδία παρασκηνιακών κινήσεων και καταγγελιών για κομματική εκμετάλλευση και εξυπηρέτηση ημετέρων, όχι μόνο δεν εκπληρώνουν το σκοπό της ανάπτυξης και αναβάθμισής τους, αλλά αντίθετα αποσυντονίζουν και στερούν από τον τόπο βασικά εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανάκαμψης που τόσο πολύ έχει ανάγκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ευθέως για το αν το ΤΑΙΠΕΔ ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης του Λιμένος Βόλου είχε ζητήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα την αποπομπή του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΒ και για ποιο λόγο ο διευθύνων σύμβουλος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, αλλά και να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για το τι τελικά συμβαίνει με τη διοίκηση του λιμανιού του Βόλου.

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαγνησίας

Επίθεση στη ΝΔ για τα θέματα του λιμανιού και τις αναπτυξιακές προοπτικές τις πόλεις εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαγνησίας.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Οι δηλώσεις με τις οποίες η μέχρι χθες (σημ. προχθές) πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΒ, Βίκυ Μήτρου, δημοσιοποίησε την παραίτηση της, δείχνουν πως με κυβερνήσεις της ΝΔ το σκοτάδι είναι πυκνότερο από όσο νομίζαμε, στα θέματα τα σχετικά με το λιμάνι και τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης και του νομού μας.

Γνωρίζαμε για την αδράνεια, τη στασιμότητα, την έλλειψη κάθε σχεδίου και πρωτοβουλίας των διοικήσεων που διαδέχθηκαν τις κατά κοινή ομολογία πετυχημένες διοικήσεις την περίοδο των κυβερνήσεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, και μόνο μέλημα των διοικήσεων αυτών της ΝΔ ήταν η προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Τα όσα δήλωσε η πρώην πρόεδρος όμως, αποκαλύπτουν νέα ζητήματα που αφορούν στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια, τη σπατάλη δημόσιων πόρων για το χτίσιμο του κομματικού κράτους της ΝΔ.

Περιμένουμε ότι οι καταγγελίες της κ. Μήτρου δεν θα ξεχαστούν, αλλά θα αποτελέσουν πεδίο διερεύνησης από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ολοφάνερο πια, μέσα από τα χείλη των δικών της στελεχών, πως η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό από μια κυβέρνηση που απεχθάνεται οτιδήποτε δημόσιο και βλέπει σε αυτό μόνο δυνατότητες λαφυραγώγησης και βολέματος ημετέρων».

«Παραίτηση με πολιτικές προεκτάσεις»

Για το επίμαχο θέμα τοποθετήθηκε και ο συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Ελληνική Λύση» Παύλος Μαρκάκης, ο οποίος κάνει λόγο για παραίτηση με πολιτικές προεκτάσεις.

Αναλυτικά σε δήλωσή του αναφέρει: «Η παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυς Μήτρου δεν είναι μια απλή παραίτηση χωρίς πολιτικό περιεχόμενο και αιτιολογία.

Ισα ίσα είναι πλήρως αιτιολογημένη και με πολλαπλά μηνύματα σε διάφορες διευθύνσεις και ας κάνουν μερικοί ότι δεν καταλαβαίνουν και δεν απαντούν.

Οταν στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για μια διοίκηση με «αντίληψη μονοκρατορίας, τοξικών συμπεριφορών και έρεβος», που δεν συνάδουν με το ήθος την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια της προέδρου που παραιτήθηκε, τότε κανένας τοπικός τουλάχιστον πολιτικός παράγοντας δεν έχει δικαίωμα να σιωπά.

Μπορεί η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά, έχει όμως την πρώτη ευθύνη για όσα συμβαίνουν, αφενός γιατί έχει ενημερωθεί «αρμοδίως και εγκαίρως» αφετέρου είναι αυτή που διόρισε, έδωσε αρμοδιότητες και ελέγχει τα σημερινά πρόσωπα που απαρτίζουν το Δ.Σ. του Οργανισμού.

Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο αντανακλά η παραίτηση της κ. Μήτρου, έχω προσωπική και ξεκάθαρη γνώμη για τον τρόπο που χειρίζεται παρόμοια ζητήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που «τρώει τα παιδιά της» και όσους έχουν ανιδιοτελώς αγωνιστεί στις τάξεις της, αλλά έχουν δική τους άποψη και αξιοπρέπεια.

Εδώ είναι εμφανές και από προηγούμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι είχε ζητηθεί να παραιτηθεί ο διευθύνων σύμβουλος, αλλά φαίνεται ότι τα πολιτικά του ερείσματα είναι ισχυρά και κατάφεραν να τον κρατήσουν στη θέση του.

Ετσι τα υπόλοιπα τοπικά πολιτικά πρόσωπα της Ν.Δ δέχονται μόνο τις πολιτικές συνέπειες αυτού του εξευτελισμού χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Αυτά βλέπουν και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ και σιγά σιγά, τώρα που δεν υπάρχει ο πολιτικός κίνδυνος του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείπουν το κόμμα και στρέφονται σε άλλες συγγενικές πολιτικές παρατάξεις.

Τέτοια τοπικά θέματα κάνουν μεγαλύτερη πολιτική ζημιά και προκαλούν πολλαπλάσια δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους, τους οποίους προσπαθεί η Κυβέρνηση να συγκρατήσει δίνοντας «επιδόματα ακρίβειας».

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη να θωρακισθεί «επιδοτώντας» την εντιμότητα, το ήθος και την αξιοπρέπεια των πολιτών της και ιδίως όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Κρατώ την τελευταία παράγραφο της δήλωσης παραίτησης όπου μιλά για απεξάρτησή της από «αξιώματα αργομισθίας και άλλων τυχερών», επισημαίνοντας με σημασία ότι παραμένει στρατιώτης στην παράταξη, όχι στο κόμμα.

Με όλη την εκτίμηση στο πρόσωπό της τονίζω ότι κι εμείς στην παράταξη παραμένουμε και βρήκαμε δικαίωση σε συγγενικά κόμματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου