ΤΟΠΙΚΑ

«Φουρτούνες» στο λιμάνι του Βόλου ~ Άνω κάτω ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου

φουρτούνες-στο-λιμάνι-του-βόλου-άνω-99483

Παραιτήθηκε από πρόεδρος η Βίκυ Μήτρου, με αιχμές για «έρεβος, τοξικές συμπεριφορές και τυχερά…» – Τι σχολιάζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ – Πληροφορίες ότι επίκεινται και άλλες παραιτήσεις

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Ο Οργανισμός, που έχει υπό την ευθύνη του το λιμάνι του Βόλου, βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρή διοικητική κρίση. Την Τρίτη παραιτήθηκε αιφνιδίως η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Βίκυ Μήτρου.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι η παραίτησή της συνδέεται με τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι του Βόλου, αναφορικά με την παραμονή όχι του Σωκράτη Αναγνώστου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Από τη στιγμή που «κλείδωσε» η παραμονή του κ. Αναγνώστου, το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η «συγκατοίκηση» των δύο στον ΟΛΒ ήταν κάτι παραπάνω από απίθανο, με την κ. Μήτρου στην επιστολή παραίτησής της να αφήνει αιχμές για «τοξικές συμπεριφορές και έρεβος». Τονίζει επίσης ότι οι σοβαροί λόγοι, που την οδήγησαν στην παραίτηση, έγιναν αρμοδίως και εγκαίρως γνωστοί (σ.σ. εννοεί το ΤΑΙΠΕΔ), δίχως όμως να αναφέρει ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι, δεν εισακούστηκε όμως και αποχωρεί.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα όσα διαδραματίζονται στο λιμάνι. Διαψεύδει την κ. Μήτρου, λέγοντας ότι «ουδέποτε είχε προβεί σε καταγγελίες» και την καλεί, «αν έχει αποδείξεις για όσα υποστηρίζει ή υπαινίσσεται, να τις καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ».

Επίσης σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το όλο θέμα ο κ. Πολίτης αναφέρει ότι «όποιος παραιτείται, αναλαμβάνει την προσωπική ευθύνη για την απόφασή του. Τα μέλη που θα παραιτηθούν, θα αντικατασταθούν και ο ΟΛΒ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά».

Οι πληροφορίες λένε ότι έπονται και άλλες παραιτήσεις μελών του Δ.Σ., τα οποία φέρεται αφενός να είναι φίλα προσκείμενα στην παραιτηθείσα πρόεδρο, αφετέρου να υιοθετούν τις αιχμές της.

«Ελαβα γνώση της επιστολής της κ. Μήτρου. Δεν είναι ο ρόλος μου να σχολιάζω νεφελώδεις αιχμές και καταγγελίες. Φαντάζομαι πως όποιος καταγγέλλει κάτι, πρέπει να έχει και αποδείξεις, τις οποίες μπορεί να καταθέσει, ώστε να τις διερευνήσουμε. Ουδέποτε ετέθη υπόψη του ΤΑΙΠΕΔ καμία καταγγελία. Αν είχε τεθεί, θα το γνώριζα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολίτης.

«Ως ΤΑΙΠΕΔ αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη του λιμανιού. Δεν έχουμε ανάμιξη πώς θα λειτουργεί μία διοίκηση. Οποιος αποφασίζει να παραιτηθεί, αναλαμβάνει και την προσωπική ευθύνη. Προσωπικά τόσο με την κ. Μήτρου, όσο και με τον κ. Αναγνώστου είχα πολύ καλή συνεργασία κάθε φορά που χρειάστηκε», πρόσθεσε ο ίδιος. «Κατά τη γνώμη μου κακώς παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΟΛΒ. Πιστεύω ότι είχε πολλά να προσφέρει στο λιμάνι», κατέληξε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Το παρασκήνιο των τελευταίων εβδομάδων

Σημειώνεται πως πριν από δεκαπέντε και πλέον ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ είχε ζητήσει την παραίτηση του Σωκράτη Αναγνώστου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΛΒ.

Ο κ. Αναγνώστου αρνήθηκε να την υποβάλει και ταυτόχρονα έσπευσε να αναζητήσει «στηρίγματα», ώστε να μην αποχωρήσει.

Την ίδια ώρα στους διαδρόμους του λιμανιού είχε διαδοθεί ότι η κ. Μήτρου προαλείφεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ότι την προεδρία του ΟΛΒ θα αναλάβει η μηχανικός Εφη Αντωνίου. Ολα αυτά μέχρι την προηγούμενη Τρίτη, όποτε συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία συζήτησε για την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΒ και άναψε πράσινο φως για να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος ο κ. Αναγνώστου, όπως κατέγραψε σε ρεπορτάζ ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου (12-3-2022).

Σε επικοινωνία που είχε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με τον κ. Αναγνώστου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ δεν θέλησε να σχολιάσει την παραίτηση της κ. Μήτρου. «Προς ώρας δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο», ήταν η τοποθέτησή του.

H δήλωση παραίτησης της Βίκυς Μήτρου

Στη δήλωση παραίτησης η Βίκυ Μήτρου αναφέρει: «Μετά την πάροδο 2,5 ετών περίπου από την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, γνωστοποίησα σήμερα αρμοδίως την παραίτησή μου από τη θέση αυτή, με άμεση ισχύ.

Η κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική μου διαδρομή, ο αξιακός μου κώδικας και κυρίως η διαχρονική και ειλικρινής σχέση, που έχω οικοδομήσει με τους πολίτες της περιοχής μας, δεν μου επιτρέπουν τη συνέχιση των καθηκόντων μου.

Οι πολλοί και εξόχως σοβαροί λόγοι, που με οδήγησαν στην απόφαση μου αυτή, έγιναν αρμοδίως και εγκαίρως γνωστοί.

Στόχος μου ήταν να συμβάλλω με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη διάθεση που διαθέτω, στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου είναι ένας από αυτούς τους μοχλούς ανάπτυξης, ίσως και ο σημαντικότερος για την περιοχή.

Δυστυχώς, ως φαίνεται, δεν επικρατεί αυτή η λογική, αλλά άλλες λογικές παντελώς ξένες προς όλα τα ανωτέρω. Λογικές που δεν συνάδουν με τις σύγχρονες αντιλήψεις, την εταιρική διακυβέρνηση, το πώς διαμορφώνεται το τοπίο παγκοσμίως στις λιμενικές εγκαταστάσεις και εργασίες και πρωτίστως τα οφέλη άμεσα και έμμεσα για την τοπική κοινωνία.

Αντίθετα επικρατεί η αντίληψη μονοκρατορίας, όπως και τοξικές συμπεριφορές και γενικότερα ένα έρεβος, το οποίο δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες σε σχέση με το λιμάνι και κατ’ επέκταση τον Βόλο. Ολοι κρινόμαστε για το ήθος μας, την εντιμότητά μας, τη διάθεσή μας για προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Εδωσα αγώνα στο διοικητικό συμβούλιο για να προασπιστώ αυτές μου τις αρχές. Σε θέματα αρχών, αξιών και εντιμότητάς μου δεν υποχωρώ.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Οργανισμού για την αγαστή συνεργασία. Επίσης, όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας, με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Είναι προφανές πως ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στρατιώτης της παράταξής μας, χωρίς ποτέ να εξαρτώ την προσφορά μου σε αυτήν από αξιώματα, αργομισθίες και αλλά τυχερά».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου