ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά με ευαισθησίες

παιδιά-με-ευαισθησίες-78039

Στα δικαιώματα του παιδιού ήταν αφιερωμένη η φετινή μέρα του Οδηγισμού. Η ανθρωπότητα οφείλει στο παιδί, ό,τι καλύτερο έχει να δώσει. Έτσι υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και οι Κλάδοι Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί και Μεγάλοι Οδηγοί αφιέρωσαν τις πρόσφατες συγκεντρώσεις τους αποκλειστικά στα Δικαιώματα του Παιδιού και στις αρχές των Δικαιωμάτων του.

Σκοπός των συγκεντρώσεων αυτών είναι να μπορεί το παιδί να ζήσει ευτυχισμένο τα παιδικά του χρόνια και να απολαμβάνει για το δικό του καλό και το καλό της κοινωνίας τα Δικαιώματα, που περιέχονται στη Διακήρυξη. «Εμείς σαν Στελέχη και Εθελοντές δουλέψαμε με εργαλεία το παιχνίδι και την δράση, έτσι ώστε οι Οδηγοί να μάθουν τα δικαιώματά τους, τα οποία φυσικά συνοδεύονται με υποχρεώσεις και να δουν πως το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα διαφυλάσσει και προάγει τα δικαιώματα αυτά» υπογραμμίζει η πρόεδρος του τοπικού τμήματος Οδηγισμού, Ελένη Ψιμοπούλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου