ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ Βόλου

συμβολική-κατάληψη-του-ικα-βόλου-78057

Ρολά κατεβάζουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Βόλο σήμερα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι υπάλληλοι, ζητώντας να μην αποχωρήσουν από το ΙΚΑ οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την ΑΤΕ που απασχολούνταν στο ΙΚΑ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Από νωρίς το πρωί στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι υπάλληλοι του ΙΚΑ στο κεντρικό κατάστημα του Βόλου στην οδό Παπαδιαμάντη με Ξενοφώντος θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου, προκειμένου έτσι να πιέσουν τις αρμόδιες αρχές και ειδικότερα την Διοίκηση του ΙΚΑ να μην επιτρέψει την αποχώρηση των υπαλλήλων, καθώς όπως τονίζεται θα προκαλέσει νέα συρρίκνωση του προσωπικού σε ένα νευραλγικό τομέα όπως είναι το ΙΚΑ.

Οι τέσσερις υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που είχε προκηρύξει η Αγροτική Τράπεζα απασχολούνται στο ΙΚΑ στο Βόλο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφού πρώτα υποβλήθηκαν και σε σχετικά σεμινάρια, σε υπηρεσίες όπως τα έσοδα και το μητρώο.

Πριν από αρκετό διάστημα επιτυχόντες διαγωνισμού που είχε κάνει το ΙΚΑ για προσλήψεις προσέφυγαν ζητώντας την δικαίωσή τους και η προσφυγή έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα να «ανοίξει ο δρόμος» για την απόλυση όσων είχαν προσληφθεί μέσω του διαγωνισμού της ΑΤΕ.

Το οξύμωρο είναι όπως υποστηρίζουν «κύκλοι του ΙΚΑ» ότι ακόμη και εάν απολυθούν οι προσληφθέντες του διαγωνισμού της ΑΤΕ, αυτό δεν σημαίνει ότι το ΙΚΑ θα ενεργοποιήσει τις προσλήψεις των επιτυχόντων του άλλου διαγωνισμού και ουσιαστικά οι υπηρεσίες θα παραμείνουν χωρίς προσωπικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου