ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινάει προσπάθεια ανασυγκρότησης

ξεκινάει-προσπάθεια-ανασυγκρότησης-77950

Mε βασικό σύνθημα «φυγή προς τα εμπρός» το ΠΑΣΟΚ ξεκινά τις διεργασίες και στο Βόλο εν όψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Το συνέδριο θα είναι συντακτικού χαρακτήρα και επιδιώκονται 3 στόχοι, ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, ένα ΠΑΣΟΚ όπως τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, των δυνάμεων της εθνικής προοπτικής και ελπίδας. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Υπεύθυνοι γι’ αυτή την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση στο Νομό Μαγνησίας έχουν οριστεί από την Ιπποκράτους ο Κώστας Μαμέλης και η Έφη Γαζή, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και συνεργάτες στενοί του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν το προηγούμενο Σάββατο στην Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΕΟΕΣ) – στην οποία συμμετέχουν όλες ανεξαίρετα οι θεσμικές εκφράσεις του ΠΑΣΟΚ τόσο στην κοινωνία όσο και στα κομματικά όργανα – αποτελείται από τις Περιφερειακές – Νομαρχιακές Επιτροπές Συνεδρίου (ΠΟΕΣ/ΝΟΕΣ) και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) αναλαμβάνουν την ευθύνη για την πορεία μέχρι το Συνέδριο.

Σε επίπεδο Νομού θα συγκροτηθεί η ΝΟΕΣ στην οποία θα συμμετέχουν μέλη της ΚΟΕΣ από τη Μαγνησία, τα ενεργά μέλη Νομαρχιακών – Περιφερειακών Επιτροπών, οι συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, επίσης περιλαμβάνει τους Δημάρχους – επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που στήριζε το ΠΑΣΟΚ, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους προέδρους των Β/βάθμιων επαγγελματικών, κοινωνικών, επιστημονικών, παραγωγικών οργανώσεων, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΟΕΣ θα αναλάβει την ευθύνη να συγκροτήσει ανά δήμο επιτροπή ανασυγκρότησης εν όψει συνεδρίου, η οποία θα αναλάβει και την πορεία μέχρι και την εκλογή συνέδρων για το Συντακτικό συνέδριο του Φλεβάρη.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο με αφορμή το συνέδριο αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στο σημερινό του μέγεθος, είναι πάντα ο εγγυητής της κυβερνητικής, πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής σταθερότητας. Παράλληλα σημειώνουν πως το συνέδριο θα είναι ουσιαστικό και αυθεντικό, ένα ζωντανό forum απόψεων και όχι μία τελετουργία επικύρωσης.

«Οι τρεις στόχοι που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ με το συνέδριο, όπως τόνισε χθες εκ μέρους της Ν.Ε ο Γραμματέας Γ. Φώτης, είναι ο μετασχηματισμός του Κινήματος σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, η δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚ εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, των δυνάμεων της εθνικής προοπτικής και ελπίδας που θα εκφράζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
Τέλος επιδιώκεται η διατύπωση του νέου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα, μαζί με όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές, διανοητικές δυνάμεις της χώρας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου