ΤΟΠΙΚΑ

Πατέρας της 8χρονης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Το κοριτσάκι μας παλεύει»

πατέρας-της-8χρονης-στον-ταχυδρομο-το-767580

Πρωτόγνωρο κύμα συμπαράστασης στους δύο γονείς από το Βελεστίνο – Σταθερά πολύ κρίσιμη η κατάσταση της μικρούλας

Από τα χείλη των γιατρών κρέμονται ο Στέργιος και η Πόπη, οι δύο νεαροί γονείς της 8χρονης Θωμαής Σ. από το Βελεστίνο, που παραμένει σε μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για 5η ημέρα, μετά το βαρύ αλλεργικό σοκ που υπέστη στο σχολείο, μόλις κατανάλωσε γλυκό μπακλαβαδάκι.

«Το κοριτσάκι μας παλεύει. Είναι δυνατό. Δίνει τη μάχη του. Ολος ο κόσμος προσεύχεται να σωθεί. Περιμένουμε να εισακουστούν οι προσευχές όλων στον Θεό και να ξυπνήσει», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με όση δύναμη έχει ο μπαμπάς της μικρής Στέργιος, που μαζί με τη σύζυγό του από την περασμένη Δευτέρα το πρωί ζουν πραγματικό εφιάλτη.

Ο νεαρός πατέρας, παρά τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η οικογένειά του, αισθάνεται ευγνώμων προς τον κόσμο και τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που έχει εισπράξει αυτές τις μέρες. «Με ρωτούν αν χρειαζόμαστε κάτι αυτές τις ώρες. Να ’ναι καλά όλος ο κόσμος για το ενδιαφέρον του. Δεν θέλουμε τίποτα παραπάνω, να προσεύχονται μόνο για το κοριτσάκι μας. Αυτό αρκεί», λέει.

Οι ώρες έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας περνούν βασανιστικά. Περιμένουν πώς και πώς ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το παιδί τους, που δίνει τιτάνια μάχη να βγει ζωντανό από τη δοκιμασία. Το συγκλονιστικό είναι πως όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά και οι συνοδοί ασθενών από την ημέρα που η 8χρονη μαθήτρια διακομίστηκε εκεί, βρίσκονται δίπλα και στους γονείς. Τους στηρίζουν ψυχολογικά και προσεύχονται, όπως εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι, η μικρούλα να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται πως στο Βελεστίνο προχθές άνοιξαν οι εκκλησίες και διαβάστηκε παράκληση υπέρ της Θωμαής. Ολοι μαζί έχουν ενώσει προσευχές και στέλνουν με κάθε τρόπο τη θετική τους ενέργεια.

Την ίδια ώρα οι θεράποντες γιατροί παραμένουν ιδιαίτερα φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους. Παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη περάσει 72 ώρες, δεν λένε τίποτα παρά πάνω από ότι «η κατάσταση είναι σταθερά πολύ κρίσιμη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου