ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρακλήσεις σε εκκλησίες του Βελεστίνου για την 8χρονη Θωμαή

παρακλήσεις-σε-εκκλησίες-του-βελεστί-768776

Οι πόρτες των εκκλησιών στο Βελεστίνο άνοιξαν εκτάκτως χθες το απόγευμα. Ο λόγος ιερός. Να διαβαστεί παράκληση για την 8χρονη μαθήτρια του 2ου δημοτικού σχολείου Βελεστίνου, τη Θωμαή Σ., που παραμένει σε μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, μετά το αλλεργικό σοκ που υπέστη από γλυκό κέρασμα, που κατανάλωσε.

Πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας του δήμου Ρήγα Φεραίου πέρασαν συμβολικά και άναψαν ένα κεράκι, ενώνοντας τις προσευχές τους με τους εκατοντάδες ανώνυμους πολίτες από όλη την Ελλάδα, που συγκλονισμένοι, από τη δύσκολη δοκιμασία που περνά η μικρούλα, εύχονται να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει δυνατή στην οικογένειά της.

Ο νεαρός πατέρας της 8χρονης, που μαζί με τη μητέρα της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, έξω από τη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, είχε απευθύνει νωρίτερα έκκληση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook να προσευχηθεί ο κόσμος για το παιδί του. Μάλιστα ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι επικοινωνούν με την οικογένεια και εύχονται καλή ανάρρωση στη μικρούλα.

Χθες συμπληρώθηκαν τα δύο πρώτα κρίσιμα 24ωρα, ωστόσο οι γιατροί παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και ταυτόχρονα φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους για την πορεία της υγείας της 8χρονης. «Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε περισσότερα να πούμε», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανση γιατρού στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες το απόγευμα.

Οι στιγμές αγωνίας για τους δύο γονείς που βρίσκονται έξω από τη ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου και κρέμονται από τα χείλη των γιατρών είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια.

«Τα άπειρα μηνύματα συμπαράστασης που δέχονται αποτελούν το στήριγμά τους αυτές τις δύσκολες ώρες» επισήμανε σε δική του ανάρτηση ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας που χθες μετέβη στη Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκε τους γονείς στο νοσοκομείο. Οι ίδιοι ευχαριστούν επίσης το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, καθώς και διοικητή και τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου για τη συμπαράσταση και τη συνεχή βοήθεια που τους παρέχουν.

Σημειώνεται ότι όλα ξεκίνησαν από ένα κέρασμα στην τάξη της μικρής, το οποίο της προκάλεσε σοβαρό αλλεργικό σοκ με αποτέλεσμα η μαθήτρια να δίνει δύο ημέρες τώρα, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η 8χρονη βρισκόταν το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο σχολείο της μαζί με τους συμμαθητές της. Μια συμμαθήτριά κέρασε γλυκά για τη γιορτή της και το μπακλαβαδάκι που δοκίμασε η 8χρονη ήταν αυτό που της προκάλεσε την οξεία αλλεργική αντίδραση.

Λίγο μετά τις 11:00 κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο στον Βόλο εκεί όπου όλο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στην 8χρονη επί 5 ώρες. Το κοριτσάκι έχασε σφυγμό, με τη ζωή της να κρέμεται από λεπτή κλωστή. Οι γιατροί που την εξέτασαν μίλησαν για πρωτόγνωρο περιστατικό, αφού η μικρή υπέστη 4 φορές ανακοπή.

Από την περασμένη Δευτέρα αργά το απόγευμα το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε καταστολή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από κατεπείγουσα διακομιδή που έγινε με την κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου