ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της 8χρονης από το Βελεστίνο –Τι λέει η γιαγιά της

κρίσιμη-αλλά-σταθερή-η-κατάσταση-της-8χ-770770

Σοκ συνεχίζει να προκαλεί η είδηση ότι 8χρονο κοριτσάκι από το Βελεστίνο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη όταν κατανάλωσε γλυκό και δίνει μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, η κατάσταση της υγείας του παιδιού χαρακτηρίζεται ως πολύ κρίσιμη, αλλά σταθερή, Και το επόμενο 24ωρο χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας της.

Η 8χρονη βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της. Μια συμμαθήτριά της κέρασε γλυκά για τη γιορτή της και η μικρή έφαγε ένα μπακλαβαδάκι.

Οπως γράφει σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και το ίδιο εξηγεί στην εκπομπή του Mega “LIVE NEWS” η γιαγιά της 8χρονης, η μαθήτρια είχε ιστορικό αλλεργιών, ωστόσο το συγκεκριμένο γλυκό δεν της προκαλούσε προβλήματα σε μικρή ποσότητα. “Μπακλαβαδάκι έτρωγε, δεν την πείραζε ποτέ αλλά τώρα το τελευταίο καιρό την πείραζε το μπακλαβαδάκι και δεν το έτρωγε όλο”, αναφέρει.

Για καλή τους τύχη, ο πατέρας της μικρής ήταν κοντά στο σχολείο κι όπως περιγράφει η γιαγιά της 9χρονης, λίγο αφότου ειδοποιήθηκε από τον διευθυντή, παρέλαβε τη μικρούλα.

Υπέστη 4 φορές ανακοπή καρδιάς

Λίγο μετά τις 11 το πρωί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Αχιλλοπούλειο στο Βόλο εκεί όπου όλο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στην 8χρονη επί 5 ώρες. Μάλιστα, υπέστη 4 φορές ανακοπή καρδιάς, κάτι που είναι δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο.

“Τεράστιες προσπάθειες 5 ώρες, τεράστιες προσπάθειες. Το παιδί ήταν σε καρδιακή ανακοπή, ξέρετε τι σημαίνει αυτό, ότι είχε σταματήσει η καρδιά του. Επανήλθε μετά τις προσπάθειες και τα φάρμακα αλλά μακάρι να εξελιχθεί και να σωθεί το παιδί. Χτες διακομίστηκε 3μμ από εδώ με συνοδεία δύο γιατρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης”, επισημαίνει ο Ηλίας Καραμέτος, διευθυντής ΤΕΠ στο Αχιλλοπούλειο.

Ο δήμαρχος Βελεστίνου Δημήτρης Νασίκας που είναι οικογενειακός φίλος υποστηρίζει στο LIVE NEWS πως όλοι στο σχολείο και στο σπίτι, γνώριζαν τις αλλεργίες της 8χρονης. Οι δάσκαλοι του κοριτσιού τη ρώτησαν μάλιστα αν μπορεί να φάει αυτό το γλυκό. Αυτή τους είπε ότι το έχει ξαναφάει και δεν είχε πρόβλημα.

Η κατάσταση υγείας του 8χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, το επόμενο 48ωρο είναι το πλέον κρίσιμο. Ψυχολογική υποστήριξη λαμβάνουν όχι μόνο οι γονείς της, αλλά και το προσωπικό του ΕΚΑΒ και κάποιοι εκ των γιατρών του κοριτσιού.

[με πληροφορίες από thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου