ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκόλλησε το θέμα ασφαλείας για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Βόλου

ξεκόλλησε-το-θέμα-ασφαλείας-για-την-αδ-761154

Συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών

Ξεμπλοκάρισε το θέμα της ασφάλειας του Υδατοδρομίου Βόλου. Σε συνάντηση χθες στο υπουργείο Μεταφορών, στην οποία συμμετείχε εκ μέρους του ΟΛΒ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Σωκράτης Αναγνώστου, αναζητήθηκε λύση και αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης μικρής διάρκειας με εταιρεία security.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Μετά την εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι η αδειοδότηση του ΟΛΒ για την εκμετάλλευση του Υδατοδρομίου Βόλου μπαίνει στην τελική ευθεία. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών, Βασίλης Καλλιβωκάς, ο Διευθυντής Επιβατικών Μεταφορών Γεώργιος Πατσιαβός, ενώ από το Τμήμα Εναέριων Μεταφορών συμμετείχε η προϊσταμένη του Τμήματος, Ελένη Παπανικολάου, και ο κ. Αντώνης Αγγελόπουλος.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να προσλάβει πέντε άτομα για την ασφάλεια του Υδατοδρομίου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αναλάβει μία τέτοια ευθύνη. Η συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών αναζήτησε λύση.

Ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Βόλου, δήλωσε ο κ. Αναγνώστου. Όπως εξήγησε, «το θέμα του προσωπικού ασφάλειας ξεκολλάει με στόχο μέχρι το καλοκαίρι να έχει χορηγηθεί η άδεια και να έχει προκύψει ανάδοχος. Η σύμβαση θα είναι μικρής διάρκειας και συγκεκριμένου τιμήματος, ώστε να προκηρύξουμε το διαγωνισμό για την εταιρεία που θα αναλάβει την επίγεια λειτουργία του Υδατοδρομίου».

Μετά τις γιορτές η Επιτροπή Αδειοδότησης θα διενεργήσει επιτόπιο έλεγχο στο Υδατοδρόμιο ώστε εάν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις, να εγκριθεί η αδειοδότηση με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ο τεχνικός φάκελος του έργου είναι πλήρης. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες είχαν διαφορετική προσέγγιση για την ασφάλεια στο τελευταίο για το θέμα Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ.

Το χρονοδιάγραμμα του Οργανισμού Λιμένος προβλέπει οι πρώτες πτήσεις με την ανάδειξη του αναδόχου να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2015.

Ο τελικός εξοπλισμός του έργου θα γίνει το επόμενο διάστημα, ενώ έχουν ήδη κατατεθεί τα τοπογραφικά διαγράμματα, τα πλάνα κινδύνου και μεταξύ άλλων το εγχειρίδιο ασφαλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου