ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρης ο τεχνικός φάκελος ~ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Ο ΟΛΒ ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

πλήρης-ο-τεχνικός-φάκελος-αδειοδοτει-137707

Διάσταση απόψεων για την εταιρεία ασφαλείας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Βόλου, με προοπτική ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση να προκηρυχθεί στους επόμενους τρεις μήνες και οι πρώτες πτήσεις με την ανάδειξη του αναδόχου να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2015.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου, παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Εταιρειών Hellenic Seaplanes S.A. και Ελληνικά Υδατοδρόμια, οι οποίες και ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την εκμετάλλευση του Υδατοδρομίου.

Οπως επισημάνθηκε, στο Διοικητικό Συμβούλιο ο τεχνικός φάκελος του έργου είναι πλήρης, ωστόσο η προσέγγιση για το θέμα της εταιρείας ασφάλειας του Υδατοδρομίου από τις δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες ήταν διαφορετική, ζήτημα που πρέπει ο ΟΛΒ να εξετάσει.

Συγκεκριμένα η Hellenic Sea planes, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να καταθέσει τον τεχνικό φάκελο του έργου λειτουργώντας ως τεχνικός σύμβουλος, υποστήριξε ότι η εταιρεία ασφαλείας μπορεί να οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι να διενεργηθεί ο διαγωνισμός και να αναλάβει η ανάδοχος την εκμετάλλευση του Υδατοδρομίου.

Ωστόσο τα Ελληνικά Υδατοδρόμια ισχυρίστηκαν ότι την ασφάλεια πρέπει να αναλάβει εταιρεία που θα προκύψει από το διαγωνισμό.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes S.A. Νικόλας Χαραλάμπους, ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Ασσαριώτης και ο περιφερειακός διευθυντής Σταύρος Μόρφης, ο πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Αναστάσιος Γκόβας και ο υπεύθυνος Υδατοδρομίων Πολυχρόνης Ροντογιάννης.

Ο τεχνικός φάκελος

Οπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους, τα τελευταία διαδικαστικά βήματα είναι η ανάθεση της ασφάλειας του Υδατοδρομίου και ο τελικός εξοπλισμός του έργου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πυρασφάλειά του και τη σηματοδότηση.

Ο ίδιος υπογράμμισε: «Αφού ολοκληρωθούν αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες μπορεί να προχωρήσει ο έλεγχος από την Επιτροπή Υδατοδρομίων για να δοθεί και η άδεια και να διενεργηθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων».

Ειδικά για τον τεχνικό φάκελο του έργου επισημάνθηκε ότι έχουν κατατεθεί όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, τα τοπογραφικά διαγράμματα, τα πλάνα κινδύνου και μεταξύ άλλων το εγχειρίδιο ασφαλείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου