ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομικά κίνητρα για το πάρκινγκ θα λάβει ο ΟΛΒ στο νέο διαγωνισμό για τη λειτουργία του

οικονομικά-κίνητρα-για-το-πάρκινγκ-θα-138712

10% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Οικονομικό κίνητρο που μπορεί να φτάνει και το 10% του τζίρου από την εκμετάλλευση του οργανωμένου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων του ΟΛΒ συζήτησε χθες και αποφάσισε να θέσει στους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού για τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τη λειτουργία του πάρκινγκ το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Με δεδομένο ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του πάρκινγκ είναι της τάξεως των 800.000 ευρώ, ποσό που παραμένει σχεδόν σταθερό τα τελευταία χρόνια, καθώς στα έσοδα καταγράφεται μικρή μείωση, η Διοίκηση του ΟΛΒ ενδιαφέρεται να αυξήσει τον τζίρο του πάρκινγκ.

Το θέμα της λειτουργίας του οργανωμένου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, αφού δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Η υπάρχουσα σύμβαση με ιδιώτη λήγει τέλη Οκτωβρίου και το Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τη λειτουργία του.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της διακήρυξης, συζητήθηκαν χθες εκτενώς και αποφασίστηκε να δοθεί ένα ποσοστό επί του τζίρου του πάρκινγκ.

Το συμβούλιο αποφάσισε πως θα παραχωρήσει ένα ποσοστό πλην όμως δεν προσδιόρισε το ύψος του αν και εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως του 10%.

Η καθαριότητα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του συμβουλίου βρέθηκε και το θέμα της καθαριότητας του λιμανιού, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός που προκηρύχτηκε, απέβη άκαρπος.

Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί σε ένα με δύο μήνες, αφορά στην καθαριότητα του λιμανιού την επόμενη τριετία με προϋπολογισμό ύψους 360.000 – 400.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι που ανταποκρίθηκαν στην τελευταία πρόσκληση δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα να εξαιρεθούν και να περάσει στην τελική διαδικασία μία μόνο ενδιαφερόμενη εταιρεία.

Τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε σκόπιμο να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να προκηρύξει νέο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου