ΤΟΠΙΚΑ

Εορτάζει ο Βόλος τον πολιούχο του

εορτάζει-ο-βόλος-τον-πολιούχο-του-761298

Πανηγυρικές λατρευτικές ακολουθίες στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου

Τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Βόλος και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου αύριο Παρασκευή παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Από τις 10 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ. θα τελεστεί βραδινή Θεία Λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χρίτωνος, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο.

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι ιεροί ναοί:

Στον Αγιο Νικόλαο Αλμυρού, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος.

Στον Αγιο Νικόλαο Πορταριάς αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

Στον Αγιο Νικόλαο Παλιουρίου, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος.

Στον Αγιο Νικόλαο Κερασιάς αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή.

Στον Αγιο Νικόλαο Δράκειας αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Αγιο Νικόλαο Κροκίου, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Ανω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου