ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στο 100% οι πληρότητες

κοντά-στο-100-οι-πληρότητες-745629

Σε Βόλο και δημοφιλείς προορισμούς του Πηλίου ~ Χαμηλότερες πληρότητες στο Νότιο Πήλιο

Κοντά στο 100% έφτασαν φέτος τα Χριστούγεννα οι πληρότητες των ξενοδοχείων τόσο στο Βόλο όσο και τους δημοφιλείς προορισμούς του Πηλίου π.χ. Μακρινίτσα, Πορταριά κ.α. σε αντίθεση με περιοχές του Νοτίου Πηλίου που υπάρχουν ακόμη πολλά ελεύθερα καταλύματα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Μάλιστα, φέτος ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης κάνει λόγο μια μικρή αύξηση πληροτήτων συγκριτικά με τα περσινά Χριστούγεννα, γεγονός που οφείλεται στα ελκυστικά τουριστικά πακέτα (τριήμερα και τετραήμερα) τα οποία προσφέρουν οι ξενοδόχοι στους επισκέπτες.

Επίσης, για τις αυξημένες πληρότητες σε Βόλο και Πήλιο έχει συμβάλει, σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη το γεγονός ότι μεσολαβεί μετά τις αργίες των Χριστουγέννων Σαββατοκύριακο και έτσι πολλοί επισκέπτες θα διανυχτερεύσουν για τρία ή ακόμη και τέσσερα βράδια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων οι πληρότητες σε Βόλο αλλά και στους δημοφιλείς προορισμούς του Πηλίου χθες παραμονή Χριστουγέννων «άγγιξαν» το 95%, σε περιοχές του Ανατολικού Πηλίου π.χ. Τσαγκαράδα οι πληρότητες έφτασαν το 85% ενώ χαμηλότερες ήταν οι πληρότητες σε προορισμούς του Νοτίου Πηλίου. Μάλιστα κατά μέσο όρο οι τιμές διανυκτερεύσεων στο Νότιο Πήλιο κυμαίνονται γύρω στα 60 ευρώ.

«Τα πακέτα προσφορών που έχουν οι ξενοδόχοι της περιοχής, θεωρώ ότι έχουν συμβάλλει καθοριστικά για την προσέλκυση επισκεπτών στο Βόλο και στο Πήλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, προσθέτοντας ότι οι διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται τόσο στο Βόλο όσο και σε χωριά του Πηλίου είναι ελκυστικές για τους επισκέπτες.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε, ότι για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος θα πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία με τους Δήμους της Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής αυτό επιτυγχάνεται με το Δήμο Βόλου και το Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου ενώ αναμένεται να υπάρξει καλύτερη συνεργασία με το Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Οσον αφορά τα στοιχεία για την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας οι κρατήσεις μέχρι χθες έφταναν το 70% ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να γίνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου