ΤΟΠΙΚΑ

Security εμποδίζουν την είσοδο συνεταιριστών

security-εμποδίζουν-την-είσοδο-συνεταιριστώ-745642

Στις εκλογές στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Πτελεού καταγγέλλει σε επιστολή Ομάδα Παραγωγών και Συνεταιριστών

Την είσοδο συνεταιριστών στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Πτελεού, εμπόδιζαν άνθρωποι εταιρείας Security στις 21 Δεκεμβρίου, που είχαν προσληφθεί από το συνεταιρισμό, κατά τη διάρκεια επαναληπτικής Γενική Συνέλευσης καταγγέλλει σε επιστολή της Ομάδα Παραγωγών και Συνεταιριστών Πτελεού.

Στην επιστολή της η Ομάδα Παραγωγών και Συνεταιριστών Πτελεού, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Με πολύ μεγάλη απογοήτευση για μια φορά ακόμη ζήσαμε συνέταιροι, παραγωγοί και κάτοικοι καταστάσεις πρωτόγνωρες όχι μόνο για την μικρή κοινωνία του χωριού μας αλλά και για όλον τον Ελλαδικό χώρο. Ανθρωποι εταιρείας security που είχαν προσληφθεί από τον συνεταιρισμό εμπόδιζαν την είσοδο σε συνεταίρους οι οποίοι ήταν μέλη του συνεταιρισμού πάρα πολλά έτη, λέγοντας τους ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στην αίθουσα αν δεν ήταν γραμμένοι στον κατάλογο ο οποίος είχε συνταχθεί από το Δ.Σ.».

Μάλιστα, στην ίδια επιστολή αναφέρουν ότι από τα 332 μέλη που έχει ο πραγματικός κατάλογος είχαν την άδεια να μπουν στη Γ.Σ. μόνο τα 128 μέλη, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Το παράδοξο λοιπόν και το κωμικοτραγικό ήταν ότι τα άτομα τα οποία εμφανίστηκαν να συμμετέχουν στην τόσο σοβαρή και σημαντική Γενική Συνέλευση ήταν 42 περίπου εκ των οποίων η 38 ήταν υπερήλικες και κάποιοι από αυτούς υποβασταζόμενοι προκειμένου να καταφέρουν να μπούνε στην αίθουσα.

Εξω από την αίθουσα υπήρχαν παιδιά νέοι αγρότες στους οποίους δεν επετράπη καν να παρακολουθήσουν την Γεν Συνέλευση. Αντίθετα επετράπη η είσοδος σε άτομα που δεν έχουν στην κατοχή τους ούτε ένα στρέμμα ελαιοπερίβολο».

Η Ομάδα Παραγωγών και Συνεταιριστών Πτελεού, στην επιστολή της αναφέρεται επίσης στον οικονομικό έλεγχο που έγινε στο Συνεταιρισμό και στο πόρισμα που εκδόθηκε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κατόπιν του πορίσματος του επιθεωρητή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν θέματα νομιμότητας και οικονομικών ελλείψεων, οι κύριοι του Δ.Σ. προσπαθούν με τον οποιοδήποτε τρόπο να φιμώσουν τα στόματα ανθρώπων που γνωρίζουν γιατί και με ποιούς έφτασε ο συνεταιρισμός να είναι καταχρεωμένος και υποθηκευμένος.

Ηθελαν να ψηφίσουν θέματα με άτομα τα οποία ουδέποτε έχουν διαβάσει το καταστατικό του συνεταιρισμού, και καθόσον είναι και υπερήλικες πιθανόν να μην καταλαβαίνουν και τις ορολογίες των κυρίων ελεύθερων όπως είπαν ορκωτών από την Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το μέλλον του χωριού μας, του συνεταιρισμού μας και των παιδιών μας;

Για μια ακόμη φορά, μας απέδειξαν πως φοβούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και ότι κάτι κρύβουν, νομίζουν όμως ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να απαλλαχθούν από τα δεινά που έχουν φορτώσει στον συνεταιρισμό μας. Κάνουν τραγικό λάθος όμως, γιατί απλώς καθυστερούν τον εξευτελισμό τους. Ένα μόνο να γνωρίζουν και να το βάλουν πολύ καλά στο μυαλό τους. Εμείς, συνέταιροι και παραγωγοί που αγαπάμε πραγματικά τον συνεταιρισμό μας και το χωριό μας χωρίς πονηριά και δόλο, χωρίς διαγραφές συνεταίρων, δεν θα ησυχάσουμε αν δεν ξεκαθαρίσουμε το θέμα του συνεταιρισμού μας και δεν τον παραδώσουμε στους νεώτερους και στα παιδιά μας απαλλαγμένο από χρέη και υποθήκες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου